RAK: BH Telecom nije imao dozvolu, zato smo im i obustavili rad

Foto: CIN

Iz Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) za BiznisInfo su pojasnili zbog čega je BH Telecomu naloženo da obustavi rad svog kanala MY TV. Kako je rečeno, BH Telecom nije imao dozvolu RAK-a za emitovanje.

Naime, Agencija je 6. decembra 2022. godine donijela Zaključak kojim je utvrdila da BH Telecom bez dozvole Agencije emituje utakmice Svjetskog prvenstva u fudbalu – Katar 2022, kao i druge programske sadržaje putem servisa MY TV.

BH Telecom: RAK obustavio rad MY TV do daljnjeg

Tada je naložila BH Telecomu privremenu mjeru obustave emitovanja utakmica Svjetskog prvenstva u fudbalu – Katar 2022, kao i drugih programskih sadržaja putem servisa MY TV u roku od 24 sata, rečeno je iz RAK-a.

BH Telecom je u naloženom roku 8. decembra postupio po nalogu Agencije i obustavio emitovanje utakmica Svjetskog prvenstva u fudbalu – Katar 2022 kao i drugih programskih sadržaja putem servisa MY TV.

Kako bi stekao pravo na emitovanje audiovizuelnih medijskih sadržaja putem servisa MY TV, BH Telecom Agenciji treba da podnese zahtjev za dobijanje dozvole za televizijsko emitovanje koje se vrši putem drugih elektronskih komunikacijskih mreža.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79