Ramo Isak: Pitao sam SDA-ovce ko je Faruk Kapidžić, rekli su mi da je alkoholičar, kockar i nepismeni bot

Arhitekta Faruk Kapidžić (SDA) jučer je prozvao federalnog ministra unutrašnjih poslova Ramu Isaka, a danas mu je stigao odgovor.

Kapidžić mu je poručio da ode u “zapadnu Hercegovinu i u kladionicu uplati koju marku na sebe da će politički preživjeti”.

“Ministre pusti noge, nego fino podigni tu Federalnu šklopociju i sleti u Čitluk ili Široki Brijeg, otiđi na doručak i kafu pa uzmi fiskalni račun kad pojedeš, popiješ i platiš. Onda se vrati u Sarajevo i pokaži fiskalni račun iz zapadne Hercegovine Bošnjacima da konačno vidimo rezultate nametnute Nikšićeve vlade. Usput dole u kladionici uplati koju marku na sebe da ćeš politički preživjeti i ostati ministar kad ovo napraviš ako već vjeruješ u svoje mišiće. Lako je spakovati Fadilu i onda sa sinom izvršiti desant na Srebrenicu gledajući iz zraka bivšeg premijera kako maršira sa svojim narodom putem spasa čekajući zatvor. Mišića i hrabrosti na pretek tamo gdje ne treba, a pameti i poštenja nigdje tamo gdje treba. Lijepo su vas probrali i rasporedili. Nametnuli najbolje. Najbolje iz Bošnjačke kvote. Najbolje cirkusante najtužnijeg cirkusa…”, napisao mu je Kapidžić.

Isak mu je brzo odgovorio, kaže da je pitao SDA-ovce ko je zapravo on.

“„Notorna pojava na političkoj sceni“, „samozvani intelektualac“, „čovjek kojeg ne podržava ni SDA“, „nepismeni bot“, „alkoholičar“ i „kockar“ – samo su neki od odgovora koje sam dobio od prijatelja iz SDA na pitanje: „Ko je Faruk Kapidžić“?”, započinje Isak.

Isak u nastavku kaže da račune dobija i u Čitluku i Širokom Brijegu, te da je sit priča o “montiranju”.

“Na isto pitanje saradnici su mi odgovorili da je riječ o političaru koji je ostao upamćen kao jedan od najgorih ministara u Vladi Kantona Sarajevo, kao čovjek koji godinama opstruira izgradnju u Kantonu Sarajevu i kao ministar kojeg će javnost pamtiti po bahatom obraćanju medijima iz udobnog sjedišta skupocijenog automobila.

Takva pojava – Faruk Kapidžić – dala je sebi za pravo da Vladi Federacije BiH i meni imputira navodno neizdavanje fiskalnih računa i neevidentiranje prometa u Čitluku i Širokom Brijegu.

Kapidžiću, ja račune uredno dobijam i u Sarajevu i u Čitluku i u Mostaru i u Širokom Brijegu, a možda ih dobijaš i ti samo toga u datom trenutku nisi svjestan. Naredni put promijeni narudžbu, pokušaj naručiti vodu ili sok, pa će ti se možda „razbistriti“ i ukazati fiskalni račun. Ako se ne ukaže, nemoj zvati Nermina Nikšića ili mene. Zovi Šerifa Isovića – nadležnog direktora Porezne uprave Federacije BiH. Moram te podsjetit, jer velike su vjerovatnoće da si sklon čestom gubitku pamćenja, to je čovjek koji od 2015. godine, kao prijedlog SDA, rukovodi Poreznom upravom Federacije BiH.

Vaših priča o „montiranju“ siti smo svi. Ako ovako nastavite na kraju će biti da su i tebi montirali slot. Samo je, složit ćeš se, čudno što su i u tvom korištenju slota i u krivičnom postupku koji se vodio protiv Fadila Novalića glavni očevici ljudi iz SDA.

Imajući obzira prema tvom stanju, zaista ne želim dalje da diskutujem s tobom. Iskreno se nadam da ćeš se izboriti s unutrašnjim nemirima i da ćeš jednog dana postati osoba prihvatljiva okolini.
Na kraju, moram da pitam ko je sljedeća osoba iz SDA zadužena da me napadne?”, napisao je Isak.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79