Foto: Fena
Ramo Isak se sastao sa predstavnicima UNICEF-a u BiH: Razgovarali o zajedničkim projektima

Ramo Isak se sastao sa predstavnicima UNICEF-a u BiH: Razgovarali o zajedničkim projektima


Federalni ministar unutrašnjih poslova, Ramo Isak, danas je primio novoimenovanog predstavnika UNICEF-a za BiH, Marca Luceta, u nastupnu posjetu.

Na sastanku su razgovarali o trenutnoj sigurnosnoj situaciji u Federaciji BiH i drugim značajnim pitanjima od zajedničkog interesa.

Lucet je pohvalio trud i zalaganje ministra Isaka u poboljšanju sigurnosne situacije na području Federacije Bosne i Hercegovine. Obojica su izrazili zadovoljstvo naporima koje BiH ulaže u jačanje sigurnosnog ambijenta, posebno ističući važnost realizacije zajedničkih projekata koji bi doprinijeli boljem životu građana, posebno djece.

Ministar Isak je istakao značaj rada UNICEF-a za BiH, naglašavajući opredjeljenost zemlje za zaštitu prava djece kao najosjetljivije kategorije društva. Također je napomenuo da će BiH nastaviti provoditi obaveze koje proizilaze iz međunarodnih instrumenata u ovoj oblasti.

Isak je upoznao Luceta s aktivnostima koje Federalna uprava policije poduzima u borbi protiv cyber kriminala, s posebnim naglaskom na zaštitu djece od zloupotrebe na internetu.

U proteklom periodu, Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji s UNICEF-om provodilo je niz aktivnosti u okviru projekta “Pravda za svako dijete”, a ova saradnja će se nastaviti i ubuduće. Također će se nastaviti rad na projektima obuke policijskih službenika u oblastima maloljetničke delinkvencije, nasilja u porodici i cyber kriminala, s ciljem zaštite prava djece, bilo da su oni žrtve ili počinioci krivičnih djela.

Na kraju sastanka, ministar Isak je zahvalio Lucetu na posjeti i izrazio uvjerenje da će se dosadašnja uspješna saradnja nastaviti i u budućnosti, navodi se u saopćenju.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija