Rampa na Jahorini onemogućava prolaz građanima do imanja

– Da bi prošli na Jahorinu morate prethodno mejlom kontaktirati OC Jahorina i dostaviti im izvod iz katastra koji dokazuje da ste vlasnik neke od parcela na Jahorini . tvrdi naš čitalac.

Na Jahorini, odmah na dijelu gdje završava turistički dio i počinje makadamska cesta, postavljena je rampa koja onemogućava prolaz građanima u njihovim automobilima. Osim rampe, tu dežura i obezbjeđenje u obliku čuvara, tvrdi naš čitalac.

On dalje navodi da biste prošli na Jahorinu morate prethodno mejlom kontaktirati OC Jahorina i dostaviti im izvod iz katastra koji dokazuje da ste vlasnik neke od parcela na Jahorini.

“Tako smo ostavljeni na milost i nemilost OC Jahorina da vam dostave odobrenje za prolazak”, navodi se u dopisu i dodaje da je to lice pokušalo pronaći obrazloženje ove prakse na stranicama OC Jahorina i Opštine Trnovo RS, ali nije našao ništa.

“Ne znam iz kojeg razloga ovo rade i po kojem osnovu, ali je u svakom slučaju ovo diskriminacija prema građanima, jer sprečava slobodu kretanja na javnim površinama, ali i prema vlasnicima zemljišta na Jahorini, jer ih stavlja u položaj da se bore za prolazak do svojih parcela”, stoji u dopisu sa fotografijama, koje su dostavljene BN-u.

U dopisu se takođe navodi da OC Jahorina u sklopu svoje ljetne ponude ima i vožnju kvadovima, a interesantno je da se ti kvadovi voze po privatnim parcelama i da niko iz OC Jahorina za to nije tražio odobrenje vlasnika zemljišta, koje je, kako se naodi, izbrazdano destruktivnom vožnjom kvadovima piše BN.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79