Ranjena djeca na Kosovu: “Izašli smo da se slikamo, iz auta je pucano na nas, evo u ruku sam pogođen”

Ranjena djeca na Kosovu: “Izašli smo da se slikamo, iz auta je pucano na nas, evo u ruku sam pogođen”


 

Ranjenima Stefanu Stojanoviću i Milošu Stojanoviću u napadu u Gotovuši na Kosovu pružena je ljekarska pomoć u obližnjem Domu zdravlja, a onda su upućeni na odjeljenje hirurgije u Gračanici.

– Mali dječak je pogođen u predjelu nadlaktice. Šaljemo ga u Gračanicu, jer je metak ostao u ruci, drugi momak je povrijeđen u šaku, i njemu je ostao metak, šaljemo ih na odjeljenje Hirurgije. Djeca su pod stresom, vidjet ćemo šta će biti – kazao je doktor u ambulanti gdje je djeci ukazana ljekarska pomoć, prenosi KoSSev.

– Izašli smo da se slikamo, iz auta je pucano na nas, evo u ruku sam pogođen – kazao je uznemireno Miloš Stojanović.

Drugovi povrijeđenih mladića, uznemireni i pod stresom prisjećaju se incidenta. Jedan od njih prenio je da su išli po badnjak i da kada su u selu stali da se slikaju čovjek iz automobila je otvorio prozor i pucao na njih.

– Sve se desilo na ulazu u selo. Odmah su pobjegli – kazao je ovaj mladić.

– Regionalna policija Uroševac je nakon intenzivnog istražnog rada, prikupljanja informacija na terenu, identifikovala i potom uhapsila osumnjičenog A.K. starog 33 godine – navode iz policije.

Njega su službenici sproveli u Regionalnu policiju u Uroševcu – odnosno u Regionalni istražni sektor, na dalje istražne radnje, piše KoSSev.

O ovom incidentu danas je obavijestila Kancelarija za Kosovo pri Vladi Srbije, precizirajući da su dječak i mladić srpske nacionalnosti u selu kod Štrpca ranjeni, kada je na njih pucano iz automobila u pokretu. Slučaj je potom potvrdila i Kosovska policija, a povrijeđene osobe, potvrđeno je sa obje strane, nisu životno ugrožene i nalaze se u KBC Gračanica.

Oni su zadobili prostrijelne rane. Jedno od njih je pogođeno u šaku, a drugo u rame. Srećom, nisu stradali i nisu životno ugroženi. Povrijeđeni su prebačeni u bolnicu u Gračanici u koju je stigla i majka 11-godišnjeg Stefana.

– Ne znam detalje, u šoku sam. Znam samo da je pucano na našu djecu – kroz suze je rekla Zorica Stojanović za “Kosovo online”.

Ona je navela da je čula kako su svjedoci fotografisali automobil iz kojeg je pucano, te da policija traga za napadačem.

– Šta su djeca skrivila – kroz plač je ponavljala Zorica.

Kako je rekao doktor, dječak je pogođen u predjelu nadlaktice, dok je drugi momak pogođen u ruku. Obojici je ostao metak u tijelu, pa su prebačeni na odjeljenje Hirurgije.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija