Rašid Serdarov nema odobrenje za kopanje uglja

Rašid Serdarov nema odobrenje za kopanje uglja


Danas je ministar energetike i rudarstva Republike Srpske, Petar Đokić, održao sastanak sa predstavnicima uprave Elektroprivrede Republike Srpske i Rudnika i termoelektrane “Ugljevik” u vezi koncesije za eksploataciju uglja na ležištu “Ugljevik Istok 2”.

Na sastanku je konstatovano da trenutno nisu ispunjeni uslovi za početak eksploatacije na pomenutom ležištu.

Iz resornog ministarstva saopšteno je:

“Koncesionar nije dobio odobrenje za eksploataciju, tako da eksploatacija ne može početi. Da bi mogao vršiti eksploataciju, koncesionar mora da ima prethodno odobrenu projektnu dokumentaciju i da ima adekvatnu dozvolu za eksploataciju, što u ovom trenutku nije slučaj.”

Takođe, tokom sastanka naglašena je potreba za većim investicionim ulaganjima u Rudnik i termoelektranu “Ugljevik” kako bi se očuvao i zaštitio sistem u cjelini. Istaknuto je da svi odnosi između matičnog preduzeća i RiTE “Ugljevik” moraju biti uređeni na solidaran način, uz puno razumijevanje prava, obaveza i pozicija svih strana.

Podsjećamo da su radnici Rudnika i termoelektrane “Ugljevik” tražili hitan sastanak s upravom preduzeća i resornim ministarstvom zbog odluke da se odobri eksploatacija uglja preduzeću “Comsar Energy Republika Srpska”, koje pripada ruskome oligarhu Rašidu Serdarovu, u trenutku kada se preduzeće suočava s nedostatkom ovog resursa.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija