Raspirana potjernica: MUP Hrvatske traži Mamića! Da li ste ga vidjeli?

Hrvatska je policija izdala potjernicu za Zdravkom Mamićem nakon što je on i službeno proglašen bjeguncem. Njegovi podaci mogli bi uskoro osvanuti i na europskom nalogu za hapšenje.

Raspirana potjernica: MUP Hrvatske traži osobu sa fotografije, jeste li ga vidjeli?

Osobni podaci
Prezime: MAMIĆ
Ime: ZDRAVKO
Nadimak: /
Spol: muški
Datum rođenja: 16. srpnja 1959. godine
Mjesto rođenja: Bjelovar, Republika Hrvatska
Govori jezike: hrvatski
Državljanstvo: hrvatsko

Podaci o kaznenom djelu:
Počinjeno kazneno djelo: Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju
Nalog za tjeralicu izdao: Županijski sud u Osijeku
Napomena: U slučaju da posjedujete informacije o ovoj osobi molimo vas da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: policija@mup.hr.

Mamić se večeras mora javiti u zagrebački zatvor, šta će se desiti ako to ne učini?

Žalba nekadašnjeg prvog čovjeka zagrebačkog Dinama odbijena je kao neosnovana, tako da se Mamić istekom 14. 5. 2021. godine mora javiti u zatvor u Zagrebu. U suptrotnom za njim će biti raspisana međunarodna potjernica.

Sudsko vijeće utvrdilo je da je sudija izvršenja pravilno donio i obrazložio svoje rješenje i da je ono doneseno u skladu sa zakonskim odredbama i u roku od osam dana od prijema prepisa presude.

U vezi s molbom Zdravka Mamića za izvršenje kazne u Bosni i Hercegovini, vijeće je zauzelo stajalište da ona nema suspenzivan karakter te da ne sprečava sudijskog izvršitelja da postupa u skladu sa odredbama Zakona o izvršavanju kazne zatvora.

Podsjećanja radi, Mamić je pobjegao u Bosnu i Hercegovinu nakon što je Vrhovni sud Republike Hrvatske u martu potvrdio nepravomoćnu presudu kojom se Zdravko osuđuje na šest i po godina zatvora zbog izvlačenja 116 miliona kuna iz Dinama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79