Mamić se večeras mora javiti u zagrebački zatvor, šta će se desiti ako to ne učini?

Županijski sud u Osijeku odbio je žalbu Zdravku Mamiću koji se mora do večeras u zatvor u Zagrebu.

Žalba nekadašnjeg prvog čovjeka zagrebačkog Dinama odbijena je kao neosnovana, tako da se Mamić istekom 14. maja 2021. godine mora javiti u zatvor u Zagrebu. U suptrotnom za njim će biti raspisana međunarodna potjernica.

Sudsko vijeće utvrdilo je da je sudija izvršenja pravilno donio i obrazložio svoje rješenje i da je ono doneseno u skladu sa zakonskim odredbama i u roku od osam dana od prijema prepisa presude.

U vezi s molbom Zdravka Mamića za izvršenje kazne u Bosni i Hercegovini, vijeće je zauzelo stajalište da ona nema suspenzivan karakter te da ne sprečava sudijskog izvršitelja da postupa u skladu sa odredbama Zakona o izvršavanju kazne zatvora.

Podsjećanja radi, Mamić je pobjegao u Bosnu i Hercegovinu nakon što je Vrhovni sud Republike Hrvatske u martu potvrdio nepravomoćnu presudu kojom se Zdravko osuđuje na šest i po godina zatvora zbog izvlačenja 116 miliona kuna iz Dinama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79