Rasprava na FB zbog migranta u Sarajevu: “Sarajka kaže da je opasan, taksista da nije”

Rasprava na FB zbog migranta u Sarajevu: “Sarajka kaže da je opasan, taksista da nije”


U srcu Sarajeva, grupa migranata pronašla je inovativan način samozapošljavanja, prodajom maramica na ulicama grada. Ova neobična inicijativa ne samo da pruža sredstvo za preživljavanje migrantima, već i stvara priliku za integraciju u lokalnu zajednicu.

Međutim na Facebook stranici portala Crna-Hronika pokrenula je rasprava među Sarajlija da li je ovo opasan migrant ili ne? Jedni kažu da jeste, drugi da nije.

“Oprez vozačima u Sarajevu: U ulici Hamze Hume migrant ometa saobraćah, urla na vozače čak pokušava otvoriti i vrata.” – napisala je mlada Sarajka koja se prepala ponašanja od strane migranta u centru grada.

  • “Ja sam mu već zvao dva puta policiju zbog ponašanja i divljanja”
  • “Zašto oprez imamo mi zakon jako dobro uređen”
  • “Sve će to Ramo riješiti”
  • Opasni su oni.U mom mjestu bilo nam ih žao a oni pošli napadati žene.
  • Zovu ga Tunis, tako se ustvari i predstavlja, zna biti jako agresivan. Često iza sebe ima još dvojicu, trojicu pajdaša. Na stranu to što je bučan,agresivan je i bezobrazan.

Samo su neki od komentara koje možete pročitati na društvenoj mreži Facebook.

Međutim poznati sarajevski taksista Zenuni Šaćir tvrdi da mladić uopšte nije agresivan i opasan.

“Momak vrh, voli da se našali i dosta zna Bosanskog”

“Samo da popricaju sa momkom ne bi sigurno više pisali gluposti, momak je exstra. Ja sam mu pomogao dosta puta ne volim da to kazem ali moram radi ljudi koji ga ne poznaju, želim da skrenem paznju umjesto što pišu gluposti. Treba da momku pomognu momak je prva liga.

Zašto lažete na mladića,kakvo otvaranje vrata, kako vas nije sramota napisati ovako nešto ,kako mrzim ljude koji lažu i prave dramu od ničega 😡😡 Što ne uradite neko dobro djelo umjesto da se bavite ovakvim stvarima,,meni nećete ispirati mozak 👎👿

“Ovaj branilac migranta je promasio Temu. Simpatičan ili ne, glasan ili tih, nije mu mjesto na saobracajnici, nema to nigdje da se može skakati oko vozila na semaforu, pozdravljati ili selamiti vozače/ce u saobraćaju, samo u Sarajevu.”

“Momak je ok viđam ga svaku veče na Skenderiji nije u opšte naporan ni agresivan kao što neki govore”

“U pravu si Momak je bas divan posten neeee napada nasmijan i kad meni priđe autu uvijek.me nasmije nikad ne zatrazi ni fening tako da nije agresivan čista laž…..”


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija