Rat klanova “Foxtrot”: Ko su Ismail Abdo i Rawa Majid i kakve veze imaju sa Harrisom Österdahlom

Sinoć se u Sarajevu desila mafijaška likvidacija koja je povezana sa ratom švedskih kriminalnih klanova.

Riječ je o sukobu unutar kriminalne mreže Foxtrot. Svjetski mediji pišu o mafijaškom ratu koji se vodi na ulicama Stockholma i Uppsale.

Pored Švedske, njihovi mafijaši su se pucali i u Istanbulu, a sukob se prelio i u BiH.

Opasan švedski klan se nakon svađe dvije vođe podijelio na dvije strane. Jedni su vjerni Rawa Majidu (Kurdish Fox), a drugi Ismailu Abdi (Snowman).

Rawa Majid i Ismail Abdo

Prema pisanju švedskih medija, sinoć likvidirani Harris Österdahl bio je blizak saradnik Rawa Majidu.

U posljednjih mjesec dana u sukobu ove dvije kriminalne grupe poginulo je najmanje sedam osoba, a članovi porodice i Majida i Abde su pobjegli iz Švedske.

Informacije govore i da su Rawa Majid i Ismail Abdo pobjegli iz države u kojoj vode kriminalne grupe.

Od avgusta 2020. godine Majid se nalazi u bjekstvu, te je sa nekoliko bliskih saradnika pobjegao u Tursku. Turske ga vlasti, međutim, nisu htjele izručiti Švedskoj.

Foxtrot se ne bavi samo trgovinom drogom. Njihovi poslovi uključuju i prodaju oružja, kao i pljačke u Švedskoj. Uglavnom regrutuju osobe između 25 i 35 godina starosti, a većinu regruta nalaze u migrantskim porodicama.

Zbog likvidacije Harrisa Österdahla u Sarajevu je slobode lišen državljanin Švedske.

Harris Osterdahl (30) je poznat po brojnim krivičnim djelima u Švedskoj. 2017. godine je osuđen kao jedan od vođa kriminalne grupe. Njihova grupa bavila se trgovinom drogom, a Österdahl je osuđen na četiri godine zbog podmićivanja, nedozvoljene vožnje, droge, oružja, dopinga. Švedski mediji pišu i da je 2013. godine bio tri puta osuđen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79