Razbijenom staklenom flašom 30-godišnjak napao tri radnika i policajca

Razbijenom staklenom flašom 30-godišnjak napao tri radnika i policajca


U mjestu Halajn, u okolini Salburga, austrijski mediji izvještavaju o incidentu u kojem je državljanin Bosne i Hercegovine (30) uhapšen nakon što je napao najmanje tri osobe razbijenom staklenom flašom.

Napad se dogodio juče kada je bh. državljanin neočekivano napao tri radnika privatnog doma za njegu lica dok su uređivali vrt. Nijedan od napadnutih nije znao razlog napada niti ga je bilo ko isprovocirao.

Prema izvještajima, napadač je prišao radnicima doma i prvo napao 30-godišnjaka, a zatim i njegove starije kolege. Trećeg radnika je udarao rukama, nakon što im je izbila flašu iz ruku.

Iako su radnici uspjeli savladati napadača, on je ostao agresivan i kada je policija stigla na mjesto događaja. Tokom hapšenja, napadač je čak napao i jednog policajca, a drugog lakše povrijedio.

Prema nalogu javnog tužilaštva Salcburga, napadač je odmah prebačen u zatvor. Povrijeđeni radnici su primljeni u bolnicu u Salcburgu, gdje su im sanirane rane.

Ovaj napad iznenadio je lokalnu zajednicu, a istraga je u toku kako bi se utvrdili motivi i okolnosti ovog nasilnog incidenta.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija