Razbuktao se požar kod Splita: Upozorenje stiglo – sklonite se u kuće, maknite djecu

Razbuktao se požar kod Splita: Upozorenje stiglo – sklonite se u kuće, maknite djecu


“Sklonite se u kuće, maknite djecu!” – poručio je jedan od vatrogasaca za Dnevnik Nove TV, ističući da civili trenutno ne mogu pomoći. Njegov kolega kazao je da je vatra bila nadomak kuća, ali su ih uspjeli obraniti. Kanaderi su se povukli s dolaskom mraka nakon što su obavili svoj dio posla.

Požar je u kasnim poslijepodnevnim satima zahvatio kuće u sjevernom dijelu Žrnovnice, izvijestili su iz Županijskog vatrogasnog operativnog središta Split. Situacija je vrlo ozbiljna, a vatrogasci ulažu maksimalne napore da obuzdaju požar. Na terenu se nalazi više od 130 vatrogasaca. Miris paljevine od požara osjeća se i u Splitu.

U Srinjinama gori na teško dostupnom terenu, a vjetar dodatno pogoršava situaciju. Hrvatska vatrogasna zajednica izvijestila je da u gašenju sudjeluju četiri kanadera i 92 vatrogasca s 30 vozila. Dodatne vatrogasne snage angažirane su s makarskog operativnog područja.

Vatra s Peruna ponovno se proširila na područje Barbarića, gdje je gorjelo sredinom noći. Plamen se spustio gotovo do kuća, a u požaru je oštećeno jedno vatrogasno vozilo.

Cesta je zatvorena za saobraćaj, izvještava Dalmacija Danas. Stanovnici nose maske zbog dima, a vatra je stigla gotovo do kuća. Iako blizu, kuće trenutno nisu ugrožene.

Zbog jačanja maestrala, požar se popodne proširio na područje Srinjina i kreće se prema naselju Sitno. U gašenju sudjeluju vatrogasci uz podršku jednog kanadera i jednog air traktora. Kuće i stambeni objekti za sada nisu ugroženi.

Požar na brdu Markovača, koji je buknuo nakon udara groma u ponedjeljak navečer, proširio se na područje Srinjina. Dodatne vatrogasne snage su angažirane, izvijestili su iz Županijskog vatrogasnog operativnog središta Split.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija