Razmišljate o tome da postanete vozač kamiona? Razmislite opet.

Posao vozača kamiona uvelike se razlikuje od ostalih vrsta poslova. Radno vrijeme nije stabilno, radno vrijeme nikada nije isto, a izazovi i poteškoće s kojima se često susrećete su izvanredni.

Međutim, to ne znači da takva profesija nema svojih prednosti, neke ne treba zanemariti. Vozači kamiona na svojim putovanjima prelaze kontinente, susreću se i komuniciraju s ljudima svih nacionalnosti, rasa i uživaju visok stupanj slobode u svom poslu. Uz to, imaju priliku upoznati mnoge gradove i mjesta u Europi. Evo nekoliko poteškoća s kojima ćete se sigurno susresti:

Kvarovi
Kvarovi na transportnom vozilu među najneugodnijim su problemima s kojima se možete suočiti u poslu vozača kamiona. Bilo da se radi o kvaru koji zahtijeva vašu intervenciju- popravak kamiona ili problemu s npr. kočnim sustavom, koji zahtijeva vuču kamiona u servis, ove situacije mogu biti vrlo teške i neugodne. Morat ćete izgubiti vrijeme i trud da biste riješili problem, a poslodavac sigurno neće biti zadovoljan ako mora potrošiti veliku količinu novca za popravak.

Umor
Umor je vrlo čest problem među vozačima. To je zato što često moraju putovati na velike udaljenosti da bi prevezli robu, a prijevozi često imaju rok do kojeg moraju doći do odredišta. Zbog toga je često odgovornost vozača osigurati da njihov prijevoz stigne na odredište na vrijeme, čak i ako to znači da moraju provesti više vremena na cesti ili moraju brzo riješiti bilo kakve kvarove ili oštećenja na vozilu. Zbog toga razina stresa koju vozač mora podnijeti može biti puno veća od one na redovnom poslu.

Upoznavanje velikih gradova
Ako ste tip osobe koja voli putovati u inozemstvo i upoznavati nove i drugačije ljude, onda je sigurno posao TIR vozača za vas. Imat ćete priliku putovati duž europskih i svjetskih putova istražujući mnoge različite gradove i kulture. Lijepo zvuči, zar ne ? Ali u praksi nije tako, ograničeni ste vremenom i mislima tako da nema ništa od onog da parkirate kamion u Parizu i odete u razgledavanje Eiffelovog toranja, eventualno možete posjetiti neki veći trgovački centar, koji je opet smješten van uže jezgre grada, tako da razgledavanja nema.

Radno vrijeme
Imate zakonom propisano koliko maksimalno sati možete raditi kolika je pauza…. Sve to lijepo zvuči, ali priroda posla iziskiva da se svaka minuta rada iskoristi maksimalno. Tada dolazi do prekoračenja vremena rada, a policija kontrolira prethodnih 28 dana, “uskoro” i prethodnih 58 dana. Tako da ako se potkrade samo jedna greška možete ostati i bez većeg dijela plaće.

Obitelj
Veliki nedostatak vozača međunarodnih ruta je prisutnost obitelji. Odvojenost od voljenih osoba po minimalno 4-5 dana isprva se ne čini puno, ali s vremenom vam dan postaje godina. Tehnika je uvelike olakšala preboljeti ovaj nedostatak ali i dalje ćete od većine vozača koji su tek počeli voziti čuti da je baš ovo najveći nedostatak rada kao međunarodni vozač kamiona prenosi Kam-Bus.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79