RCB Nanotehnologija otvara nova radna mjesta: U toku pripreme za početak proizvodnje

Kompanija prepoznata od Agencije za unapređenje stranih investicija BiH kao jedan od najznačajnijih investitora u BiH pokrenula je drugu fazu širenja baze zaposlenika u pripremama za početak proizvodnje u Vogošći krajem ove godine.

Za sve koji se žele okušati u revolucionarnoj tehnologiji proizvodnje obnovljenog carbon black-a i proizvoda baziranih na spojevima silicija i cinka bez karbonskog otiska na okoliš, dobra vijest je da je RCB Nanotehnologija u potrazi za osobama sa znanjem i vještinama iz oblasti procesnog i elektrotehničkog inžinjeringa, projektovanja postrojenja, te drugih srodnih oblasti.

Projekat i tehnologija ove višemilionske njemačke investicije u BiH temelje se na patentu za visokosofisticirani nanotehnološki proces renomiranog Fraunhofer instituta za primjenjeno građevinarstvo.

– Pripreme za zvanični početak proizvodnje krajem ove godine odvijaju se planiranom dinamikom. S tim na umu, vrijeme je za jačanje tima novim stručnim kadrom, koji će doprinijeti našem cilju da BiH bude prva država u svijetu u kojoj se nanotehnologija koristi u procesu proizvodnje obnovljenog carbon black-a potpuno sigurne za okoliš – pojašnjava generalna direktorica Hanadi Džabić.

Dodatno, kompanija u Vogošći će biti i centar za obuku kadrova za sve ostale svjetske destinacije, gdje će RCB Nanotehnologija širiti svoje poslovanje.

– Mnogo je razloga zašto je dobro biti dio našeg tima. Pioniri smo u ovoj oblasti u svijetu i prva kompanija u BiH koja posluje po modelu cirkularne ekonomije. U kreiranju novih vrijednosti, kroz tehnološki proces dominantno koristimo upotrebljene materijale uz ostavljanje pozitivnog karbonskog otiska. A posebno mi je drago što je BiH mjesto u kojem predstavljamo ovu revolucionarnu tehnologiju – zaključuje Džabić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79