Reakcija Fadila Mandala na objavu Novalića: “lažni patriota, egzekutor korona pljačke”

Reakcija Fadila Mandala na objavu Novalića: “lažni patriota, egzekutor korona pljačke”


Fadil Mandal, politički analitičar, oštro je reagirao na nedavnu objavu Fadila Novalića, bivšeg premijera Federacije Bosne i Hercegovine, koji je nedavno osuđen na četiri godine zatvora zbog zloupotrebe položaja u vezi nabavke kineskih respiratora tokom pandemije koronavirusa. Mandal je izrazio svoje nezadovoljstvo i kritiku prema Novaliću putem društvenih medija.

U svojoj oštroj reakciji, Mandal je Novalića nazvao “kradljivcem narodnih para” i “nabavljačem fuš respiratora”. Novalića je također optužio za saučesništvo u “serijskim ubistvima nedužnih pacijenata” na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu tokom pandemije. Mandal je dalje uputio sarkastične komentare Novaliću, sugerirajući da se pripremi za zatvor.

Mandal je iznio snažne tvrdnje protiv Novalića, optužujući ga za korupciju, nepoštovanje vjerskih vrijednosti i zloupotrebu moći. Također je istaknuo da je nabavkom “beskorisnih ventilatora umjesto pravih respiratora” Novalić doveo u opasnost stotine života tokom pandemije. Mandal je također istaknuo da je Novalić zapošljavao članove svoje porodice u Vladi Federacije BiH i time potaknuo konflikt interesa.

Analitičar je naglasio da je Novalić svojim postupcima nanio ozbiljnu štetu razvoju Federacije Bosne i Hercegovine te da je njegova presuda potvrda njegovih sumnji o njegovoj odgovornosti za korupciju i loše upravljanje. Mandal je također kritizirao Novalićevu izjavu u vezi oblačenja Muhameda (miro na njega) u skupu odijela kao “glupost”.

Reakcija Fadila Mandala na objavu bivšeg premijera Novalića izazvala je veliku pažnju i raspravu na društvenim medijima. Novalić je nedavno osuđen u vezi nabavke respiratora tokom pandemije, a njegova presuda je potakla brojne reakcije i komentare u javnosti.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija