Redžović odmah nakon pritvora odratio trening: “Puhalu polomljena jagodična kost na tri mjesta”

U ponedjeljak u sarajevskoj Općini Centar došlo do sukoba bivšeg boksera Adnana Redžovića i aktivnog boksera Edina Puhala zvanog Iron Puki. Puhalo je prošao sa teškim tjelesnim povredama, a sarajevska policija je lišila slobode Redžovića zbog nanošenja istih.

Jedan je završio na KCUS-u a drugi iza rešetaka MUP-a Kantona Sarajevo.

Puhalo je za Crnu Hroniku rekao da je teško povrijeđen nakon što ga je Redžović napao sa leđa, dok je Redžović rekao da mu je “možda opalio šamar” i da se branio.

Puki je završio na Kliničkom centru, a tu mu je pružena ljekarska pomoć.

“Nisam očekivao niti sam uopšte razmišljao da će me udariti tako na foru. U holu Općine ima videonadzor pa će policija izuzeti snimak”, izjavio je Puhalo i dodao:

“Nakon toga sam otišao kolima Hitne i uz pratnju policije u Klinički centar gdje su mi doktori konstatirali prelome jagodične kosti na tri mjesta kao i prelom lopatice jer sam pao na leđe i udario potiljkom o asfalt. To su teške tjelesne povrede, a monstrum Redžović će biti krivično gonjen i nadam se da će pravna strana ove naše države istrajati do kraja i da će kazniti najrigoroznijom mogućom kaznom ovo ljudsko smeće”, izjavio je Puhalo.

Mogući motiv: “Ko je baletan, ko je kome ukrao sponzora, te kakvu ulogu imaju njihove supruge?”

Bivši bosanskohercegovački kikbokser Adnan Redžović pušten je na slobodu nakon što je saslušan u Tužilaštvu KS zbog fizičkog obračuna s bokserom Edinom Puhalom, poznatijem kao Iron Puki.

Nakon izlaska iz pritvorske jedinice, Redžović je odmah otišao u sportsku dvoranu i odradio trening. Objavljen je i video iz dvorane.

 

Za naš portal potvrđeno je iz advokatske kancelarije Damira Alagića detalje, šta se to dogodilo ispred Općine Centar u popodnevnim satima.

“U potpunosti demantujem da je danas u Općini Centar Sarajevo došlo do fizičkog obračuna između mene i Edina Puhala. Edin Puhalo je mene napao u prostorijama Općine Centar gdje sam se ja samo branio od njegovog napada. Meni moj kodeks i odgoj ne dopušta da bilo koga udarim sa leđa.

Napad na mene se desio u Općini i to je sve zabilježeno na videonadzorom i na snimku se vidi da sam ja u samooodbrani branio. Prilikom napada na mene nisam bio sam i s mnom u društvu je bio gospodin Almir Kasalo, koji je svemu svjedočio. Meni je žao što je do toga došlo, morao sam se braniti. Prijetnja koja je upućena meni putem video snimaka nakon događaja nije prva koju je on uputio, već je i ranije upućivao prijetnje putem poruka i meni i mojoj porodici, ministru i drugim ljudima”. – izjavio je Adnan Redžović.

Oglasio se i Zildžić: “Nekada su šampioni tukli ljude, a sada sijede brade tuku šampione”

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79