Mogući motiv: “Ko je baletan, ko je kome ukrao sponzora, te kakvu ulogu imaju njihove supruge?”

Mogući motiv: “Ko je baletan, ko je kome ukrao sponzora, te kakvu ulogu imaju njihove supruge?”


Danas je u sarajevskoj Općini Centar došlo do sukoba bivšeg boksera Adnana Redžovića i aktivnog boksera Edina Puhala zvanog Iron Puki. Puhalo je prošao sa teškim tjelesnim povredama, a sarajevska policija je lišila slobode Redžovića zbog nanošenja istih.

Jedan je završio na KCUS-u a drugi iza rešetaka MUP-a Kantona Sarajevo.

Puhalo je za Crnu Hroniku rekao da je teško povrijeđen nakon što ga je Redžović napao sa leđa, dok je Redžović rekao da mu je “možda opalio šamar” i da se branio.

 

Međutim, svi se pitaju šta je razlog, povod i motiv obračuna ovih istaknutih sarajevskih boksera. Crna-Hronika donosi detalje: Otkrivamo ko je baletan, ko je kome ukrao sponzora, te kakvu ulogu imaju njihove supruge u svemu ovome.

Sve je počelo u 6 mjesecu ove godine kada je Adnan Redžović ismijao pobjedu Edina Puhala kada je obranio  titulu prvaka Evrope u elitnoj WBA diviziji. Puki je u trećoj rundi tehničkim nokautom savladao višestrukog prvaka Francuske Sirila Makiadija.

Redžović je tada pozvao SIPA-u da se uključi u istragu oko namještanja mečeva. O tome možete pročitati ovdje. 

Redžović je ismijavao Puhala što je izgubio zadnji meč u borbi za titulu svjetskog prvaka kada je izgubio od 53-godišnjeg Firata Arslan. Puhalo je tada tvrdio da je pokraden. Puhalo se nakon poraza javno posvađao sa nekadašnjim trenerom Mensurom Peljtom na Face televiziji. O tome možete pročitati ovdje.

Tokom jučerašnjeg dana, Adnan Redžović je komentarisao Edina Puhala na društvenoj mreži Facebook, a na njegov komentar reagovala je Edinova supruga koja je vulgarnim komentarom odgovorila Redžoviću.

“Ovo nema veze sa sportom i kvalitetom. Ovdje je akcenat na dosadašnjim prevarama i uzimanju sponzora na prevaru. Dođeš u situaciju da pokažeš ko si i to protiv starca i završiš kako završiš. Ovi je jedini regularan meč i vidi šta bi. Ne možeš biti prvi u svomg gradu al se boriš za prvaka svijeta. Samo mu zastaviti dovog para i neće imati niti jednu borbu jer se tad treba pokazati kvalitet a i muda.

Imao bi našu podršku da je bar jednom odradio regularan meč. E to boli nas što smo krv i znoj dali za ovaj sport i puni povreda a ovaj baetan se polije vodom i objavi kako je uradio dobar trening.” – izjavio je Adnan Redžović na Facebook-u.

Ubrzo je dobio vulgaran komentar od Edinove supruge.

“Je*o ti baletan mater. Očigledno je koliko si zaljubljen u njega i opsjednut njegovim uspjehom kopile ušljivo” – napisala je Elvedina Dina Drinčić.

Nakon rasprave na Facebook-u, incident se preselio u i ispred zgrade Općine Centar odnosno zgrade Vlade Kantona Sarajevo.

Da li je ovo razlog obračuna istražit će policijska istraga.

Iron Puki nakon tučnjave: Ovo je bio pokušaj ubistva, ljudsko smeće, miš i ološ me udario na foru

Za naš portal potvrđeno je iz advokatske kancelarije Damira Alagića detalje, šta se to dogodilo ispred Općine Centar u popodnevnim satima.

“U potpunosti demantujem da je danas u Općini Centar Sarajevo došlo do fizičkog obračuna između mene i Edina Puhala. Edin Puhalo je mene napao u prostorijama Općine Centar gdje sam se ja samo branio od njegovog napada. Meni moj kodeks i odgoj ne dopušta da bilo koga udarim sa leđa.

Napad na mene se desio u Općini i to je sve zabilježeno na videonadzorom i na snimku se vidi da sam ja u samooodbrani branio. Prilikom napada na mene nisam bio sam i s mnom u društvu je bio gospodin Almir Kasalo, koji je svemu svjedočio. Meni je žao što je do toga došlo, morao sam se braniti. Prijetnja koja je upućena meni putem video snimaka nakon događaja nije prva koju je on uputio, već je i ranije upućivao prijetnje putem poruka i meni i mojoj porodici, ministru i drugim ljudima”. – izjavio je Adnan Redžović.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija