Iron Puki nakon tučnjave: Ovo je bio pokušaj ubistva, ljudsko smeće, miš i ološ me udario na foru

Danas je u sarajevskoj Općini Centar došlo do sukoba bivšeg boksera Adnana Redžovića i aktivnog boksera Edina Puhala zvanog Iron Puki.

Puhalo je prošao sa teškim tjelesnim povredama, a sarajevska policija je lišila slobode Redžovića zbog nanošenja istih.

MUP KS lišio slobode Adnana Redžovića!

Puhalu su teške tjelesne povrede konstatovane na KCUS-u, a odmah nakon izlaska se oglasio na društvenim mrežama.

On je opisao svoje viđenje okršaja, žestoko je isprozivao Redžovića i pozvao na sankcije.

Njegov post prenosimo u cjelosti.

“Šta reći i kojim riječnikom opisati jednog nesretnika i ološa, jednog miša koji udara na foru, na nesportski i hinjski način.

 

Bio sam na potpisivanju ugovora u Skupštini Kantona Sarajevo, a nakon cijele procedure koja je trajala nekih pola sata, ja sam krenuo ka izlazu iz Općine. Prolazio sam kroz hol, a Redžović mi je dok sam prolazio pored njega nešto dobacio, ja sam se mahinalno okrenuo, a on me je udario punim udarcem u lijevi dio glave i nakon toga kao miš pobjegao.

Nisam očekivao niti sam uopšte razmišljao da će me udariti tako na foru. U holu Općine ima videonadzor pa će policija izuzeti snimak. Nakon toga sam otišao kolima hitne i uz pratnju policije u Klinički centar gdje su mi doktori konstatirali prijelome jagodične kosti na tri mjesta kao i prelom lopatice jer sam pao na leđe i udario potiljkom od asfalt.

To su teške tjelesne povrede, a monstrum Redžović će biti krivično gonjen i nadam se da će pravna strana ove naše države istrajati do kraja i da će kazniti najrigoroznijom mogućom kaznom ovo ljudsko smeće.

Ja sam u klubu kod Redžovića bio skoro tri godine i odradio preko 20 borbi besplatno, ali kada sam osnovao svoj klub i krenuo svoju karijeru samostalno, tada počinju prozivke, laži, izmišljanja na mene. Nek’ vide svi o kakvom se nečovjeku i nesportisti radi i nek svi znaju i vide. Nadam se da će policija izuzeti što prije snimak i javno ga objaviti.

Pojedini ljudi koje sam smatrao prijateljima su bili prisutni, ali su samo prošli pored mene i to im nikad neću zaboraviti.

Posebnu pažnju skrećem roditeljima koji svoju djecu šalju ovakvim monstrumima u klub da treniraju želeći najbolje za svoje dijete, nek’ dobro razmisle kome svoje dijete daju u ruke jer i ja sam nekad bio dijete ovog kluba. Sklanjao sam se godinama i izbjegavao sukobe, ali nakon ovoga želim što je moguće veću kaznu jer ovo je bio pokušaj ubistva”, napisao je Puhalo.

Novi detalji – Redžović tvrdi da ga je Puki napao: “Morao samo se braniti”

Podsjetimo, Puhalo je odmah nakon tučnjave rekao kako ga je Redžović udario sa leđa, dok Redžović tvrdi da se samo branio i da mu je udario šamar.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79