Reeker: Vjerujemo da je pred BiH svijetla budućnost

Obilježavajući 25. godišnjicu Dejtonskog mirovnog sporazuma, pomoćnik državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za Evropu i Euroaziju Filip Riker (Phillip Reeker), koji je također učestvovao na današnjem sastanku s Predsjedništvom BiH, obratio se građanima naše zemlje.

– I dok poštujemo i sjećamo se onog što je postignuto u prošlosti, mi, Sjedinjene Države i međunarodna zajednica podržavamo građane BiH fokusirane na budućnost da bismo osigurali da i u narednih 25 godina dođe do ispunjenja euroatlantskih težnji ove zemlje.

Pozdravljamo odluku članova Predsjedništva BiH da naglase svoju posvećenost miru, međunarodnom uvažavanju i boljoj budućnosti za mlade u BiH prenosi Avaz.

– BiH zaslužuje posvećenost svih stranaka rada na zajedničkoj budućnosti. Vjerujemo da je pred BiH svijetla budućnost. Dok obilježavamo ovu godišnjicu budimo odlučni i učinimo da sljedeća generacija ostvari obećanje i potencijal za mir, sigurnost i prosperitet u okviru euroatlantske integracije – kazao je Riker.

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79