Rekordni odaziv na javne pozive u Sarajevu: 612 prijava za poticajne programe

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo bilježi izniman interes privrednika za nedavno zatvorene javne pozive po programima tehnološke modernizacije, uvođenja/obnavljanja standarda kvalitete, digitalizacije poslovanja te poticaja za razvoj ženskog poduzetništva.

Prema riječima ministra Zlatka Mijatovića, pristiglo je ukupno 612 prijava, što predstavlja rast od 43,2% u odnosu na prošlu godinu, kada je bilo 427 prijava.

“Očekujemo preliminarne rezultate u roku od 45 dana, s obzirom na zahtjevan proces obrade prijava”, istaknuo je ministar Mijatović.

Programi poput Refundiranja troškova tehnološke modernizacije, uvođenja/obnavljanja standarda kvalitete i digitalizacije poslovanja, te Poticaj za razvoj ženskog poduzetništva privukli su značajan interes među poslovnim zajednicama u KS.

Ministarstvo kontinuirano potiče razvoj malih poduzeća, a detalje o aktualnim programima moguće je pronaći na web stranici poticajimpks.ba.

“Po ova tri javna poziva pristiglo je 612 prijava, što je u poređenju sa prošlom godinom, kada smo imali 427 prijava, rast za 43,2 posto. Prijave koje smo dobili ušle su u proces obrade i ispred nas je zahtjevan posao koji će siguran sam uzeti dosta vremena. Očekujem da ćemo preliminarne rezultate imati najranije za 45 dana”, naveo je ministar privrede KS Zlatko Mijatović.

Obrada prijava bit će temeljita kako bi se osigurala transparentnost i pravedna raspodjela sredstava.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79