Rimcu trebaju bh. dokumenti: Sad će reći ‘evo ga, priprema se za bijeg’

Rimcu trebaju bh. dokumenti: Sad će reći ‘evo ga, priprema se za bijeg’


Uspješni preduzetnik rodom iz Livna i osnivač Rimac automobila Mate Rimac oglasio se na Facebooku gdje je objavio “screenshot” dopisivanja s jednim saradnikom koji ga je obavijestio da mora izvaditi bh. dokumente da bi kupio zemlju u BiH.

“Stari, trebao bi izvaditi bh. osobnu, jer kao stranac ne možeš kupiti zemlju u BiH. Možeš jedino preko firme, ali lakše ti je da izvadiš osobnu i kupiš kao domaći državljanin. Hoćeš da ja vidim što trebaš za osobnu”, napisao mu je saradnik.

Rimac se u odgovoru našalio.

“A pas ma**r… Baš nisam nikad htio te bosanske dokumente. Ok onda, kad dođem drugi put. Sad će reći ‘Evo ga, priprema se za bijeg’. Nisam znao da sam stranac u svom rodnom gradu. ‘Evo ga, brzo će i on k’o Mamić’ – poručio je Rimac.

Podsjetimo, Rimac je nedavno otvorio firmu u rodnom Livnu, a ulagat će u turizam koristeći potencijale nedirnute prirode te nadaleko poznatih livanjskih divljih konja.

Mate Rimac otvorio firmu u rodnom Livnu



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija