,,Rodio ga babo”: Ramo Isak o sinu, Zenici treba lijep i zgodan gradonačelnik (VIDEO)

Proteklih dana aktuelna je priča o kandidatima za gradonačelnika Zenice, 4. po veličini gradova u BiH, gdje je u prošle četiri godine na vlasti nezavisni kandidat Fuad Kasumović.

Kasumović je dosta toga planirao uraditi u Zenici, voljom vladajuće većine mnogi projekti su blokirani, te smo u prošlih nekoliko mjeseci svjedočili žustrim raspravama, tužbama, uvredama i klevetama od strane vijećnika u Gradskoj sali Zenica.

Svoju kandidaturu za gradonačelnika Zenice potvrdio je aktuelni gradonačelnik Fuad Kasumović, Dženan Skelić, Boris Britvar, kao i Arnel Isak, ispred ASDA.

Podsjetimo, Isak je aktuelni ministar u Vladi ZDK, a njegovu kandidaturu potvrdio je Ramo Isak, otac ministra, te predsjednik kantonalnog odbora ASDA. Uspješni poduzetnik iz Zenice više od decenije bavi se i politikom. Svoju karijeru gradio je u BPS-u, vlastitom pokušaju jedne lokalne stranke, da bi se prije nekoliko godina priključio ASDA. Obnašao je funkcije od općinskog i kantonalnog vijećnika, te poslanika u Domu naroda FBiH.

U svom obraćanju na Facebook profilu, Ramo Isak je predstavio kandidata za gradonačelnika, svoga sina, Arnela Isaka. Istakao je njegove aktivnosti u protekle dvije godine koje su mu u opisu radnog mjesta, ali i izrazio želju kako Zenicu treba da vodi neko mlad, perspektivan, ali i lijep i zgodan.

Predizborna kampanja za mlađeg Isaka nije krenula sjajno. Svoj prvi kiks doživio je na pravopisu. Naime, na bilbordu koji se širi društvenim mrežama pojavio se lik ministra Isaka, iznad kojeg stoji jasno uočljiva pravopisna greška.

U nastavku pogledajte obraćanje Rame Isaka:

KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA PO MJERI SVIH ZENIČANA

Gepostet von Ramo Isak am Dienstag, 21. Juli 2020

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79