Roditelji prisiljavali kćerku (14) da prosi i krade, tim novcem kupovali nekretnine

Roditelji prisiljavali kćerku (14) da prosi i krade, tim novcem kupovali nekretnine


Majka 14-godišnje djevojčice uhićena je zbog sumnje da je zajedno sa svojim suprugom, djetetovim očuhom, godinama tukla kćerku i prisiljavala ju da prosjači ili krade.

Sve je počelo kada je djevojčica imala 12 godina. Njeni roditelji su je, umjesto da brinu o njoj, iskorištavali na najgrublji mogući način. Sada su oboje pod istragom zbog sumnje u trgovinu ljudima, piše N1.

Prisiljavali su je da prosjači i krade u brojnim zemljama, poput Španije, Italije, Francuske… Za to vrijeme djevojčica nije išla u školu, nije imala zdravstveno osiguranje, morala je čuvati mlađu braću i sestre.

Horor je trajao dvije godine dok djevojčica nije uspjela pobjeći iz kuće u okolici Zagreba gdje su je roditelji skrivali zajedno s ostalom djecom. U pitanju je, kako N1 nezvanično saznaje, vila u okolini Zagreba koju osumnjičeni par zasigurno nije stekao na legalan način.

Nakon što je slučaj prijavila, policija je upala u kuću gdje je zatečena majka djevojčice. S obzirom da je u drugom stanju, kazala je policajcima da joj je loše, te da se boji spontanog pobačaja. Prevezena je bolnicu gdje je zadržana na liječenju. Čim joj zdravstveno stanju bude dopuštalo bit će prebačena u istražni zatvor koji joj je Županijski sud u Zagrebu odredio na zahtjev tužilaštva.

Istražni zatvor određen je i njenom mužu koji je uspio pobjeći prije upada policije u kuću. S obzirom da ima državljanstvo BiH i Srbije za njim bi uskoro trebala biti raspisana potjernica.

Djevojčica je u svom iskazu navela da joj je majka jednom odrezala kosu i obrijala obrve. Nakon toga joj je rekla da ode u policiju i prijavi da ju je neko napao. Ona to nije učinila. Ispričala je da su roditelji novac koji je dobila prosjačenjem ulazili u nekretnine širom Hrvatske i BiH. Kada bi odbila prosjačiti ili krasti majka i očuh su je tukli kablovima i kaiševima.

Nakon što se saznalo za ovaj strašan slučaj dijete je oduzeto porodici i smješteno u sigurnu kuću. Iz porodice su izuzeta i ostala djeca, koja će vjerovatno biti smještena u neki dom za nezbrinutu djecu.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija