Roditelji traže da nastavnik pedofil dobije otkaz

Roditelji traže da nastavnik pedofil dobije otkaz


Vijeće roditelja Osnovne škole “Grbavica 1” u prostorijama škole održava sastanak vezano za povratak Samira Alihodžića, osuđenog pedofila, na mjesto profesora tjelesnog i zdravstvenog odgoja.

Podsjetimo, Alihodžić je 11. novembra prošle godine osuđen na jednogodišnju kaznu zatvora kao i jednogodišnju zabranu obavljanja posla nastavnika zbog krivičnog djela bludnih radnji nad maloljetnicom. On je platio kaznu i izašao na slobodu, a onda se vratio i na posao.

Kako javlja reporterka “Avaza”, u prostorije škole stigla je i policija. Dva policajca su ušla u prostorije OŠ “Grbavica 1”.

Dalibor Tanić, predsjednik Vijeća roditelja OŠ “Grbavica 1”, rekao je kako ostaje zahtjev roditelja, koji su iznijeli, a to će usmeno i pismeno predati školi – da se nastavniku da otkaz.

– Nemamo više šta reći, ne želimo otvarati prostor za bilo kakvu diskusiju. Nema se ni o čemu razgovarati – rekao je Tanić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija