Rogatičanin osumnjičen da je nezakonito pribavio tri miliona KM

Službenici Uprave kriminalističke policije u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske podnijeli su nadležnom tužilaštvu izvještaj protiv osobe M. P. (62) iz Rogatice, zbog sumnje da je kao odgovorno lice privrednog društva pribavilo protupravnu imovinsku korist ovom društvu u iznosu od 3.028.500 KM, rečeno je Srni u MUP-u RS.

Portparol MUP-a Danica Gnjatović navela je da se ova osoba sumnjiči da je kao odgovorno lice privrednog društva iz Rogatice nastavila s poslovanjem i zaključivanjem poslovnih ugovora iako je znala da su računi blokirani, te na taj način pribavila navedenu korist.

Ona je dodala da sumnjiči i da je nenamjenski potrošio dio sredstava zajma u iznosu od oko 1.005.200 KM, koja su mu dodijeljena iz investiciono-razvojnih fondova.

Prema njenim riječima, za osobu se sumnja da je u periodu od marta 2013. do decembra 2014. godine u nekoliko navrata opremu privrednog lica isporučila drugom privrednom društvu sa sjedištem u Srbiji, iako je znala da su računi blokirani, te da je naplata onemogućena.

– Na ovaj način osoba je oštetila privredno društvo iz Rogatice, te pribavilo protupravnu imovinsku korist drugom privrednom društvu u iznosu od oko 142.000 KM – rekla je Gnjatović.

Izvještaj je podnesen Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo zbog osnova sumnje da je osoba M. P. počinila krivična djela zloupotreba ovlaštenja u privredi, obmana pri dobivanju kredita ili drugih pogodnosti i zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Miladinu Pandureviću.

 

 

Crna hronika