RS vratio poklonjeni milion KM Srbiji

Zaplijenjen novac

Nevjerovatna stvar desila se u bh. entitetu Republika Srpska.

Naime, prema pisanju portala capital.ba, vlasti RS-a su iznos od milion KM koji im je donirala Srbija vratili Beogradu?! U pitanju je “donacija” koju je RS ranije dobio od Srbije, a koje sada vraća kroz donaciju za završetak izgradnje Hrama Svetog Save na Vračaru u Beogradu.

Riječ je o milion maraka koje je Republika Srpska ranije dobila od Srbije, a koje sada vraća kroz donaciju za završetak izgradnje Hrama Svetog Save na Vračaru u Beogradu.

Odobrena novčana sredstva biće doznačena na račun nosioca projekta. Za izvještavanje Vlade o o realizaciji ove odluke zadužuje se Ministarstvo finansija RS”, stoji u odluci Vlade RS koja je donesena na sjednici prošle sedmice.

Hram Svetog Save

Republika Srpska godinama novčano pomaaže izgradnju najvećeg pravoslavnog hrama na Balkanu.

Podignut je u Beogradu u opštini Vračar, odnosno na lokaciji za koju se vjeruje da je mjesto na kome je Sinan paša 1595. godine spalio mošti Svetog Save prenešene iz manastira Mileševa. Izgradnja je počela 1935. godine i traje do današnjeg dana.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79