RTRS ne može niže: “Ne treba vjerovati potomcima ratnika tzv. Armije BiH pa makar bili i Srbi”

RTRS ne može niže: “Ne treba vjerovati potomcima ratnika tzv. Armije BiH pa makar bili i Srbi”


Radiotelevizija Republike Srpske (RTRS) objavila je sramni prilog u kojem je pozivajući se na izjavu optuženika za ratni zločin u Srebrenici i predsjednika BORS-a Milomira Savčića u javni prostor pustila gnusnu izjavu “da ne treba vjerovati potomcima ratnika tzv. Armije BiH pa makar bili i Srbi”, piše PRESS.

Na ovakvo direktno širenje mržnje vjerovatno bi trebala reagovati Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) Bosne i Hercegovine, ali do toga prema svim procjenama neće doći jer je za direktora RAK-a nedavno izabran bivši direktor RTRS-a Draško Milinović.

Upravo dok je novi direktor RAK-a bio direktor RTRS-a ovom javnom servisu RAK je izrekao 246.600,00 KM novčanih kazni kao i 15.000,00 KM kazne Drašku Milinoviću kao odgovornom licu zbog neprovođenja odluka RAK-a i kršenja zakona i pravila RAK-a.

Građani Bosne i Hercegovine nažalost su navikli da se legitimna Armija Republike BiH na RTRS-u naziva “takozvanom”, da se veličaju ratni zločinci i da se javni prostor daje raznim karikaturama spremni da kažu nešto loše protiv države.

Iz godine u godinu propaganda RTRS-a pod direktnom uređivačkom palicom SNSD-a postaje sve agresivnija. RTRS je davno izgubio svrhu informisanja javnosti i postao propagandno sredstvo u rukama samo jedne političke partije iako bi trebao biti servis koji radi u interesu svih građana BiH.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija