Rudari zeničkog rudnika zatvorili se u jamu zbog neisplaćenih Plaća

U znak protesta zbog neisplaćenih plaća koje su trebale biti dostavljene danas, rudari Zeničkog rudnika odlučili su se na potez – zatvoriti se u jamu Raspotočje sve dok im se ne ispune njihovi zahtjevi.

Ogorčeni zbog osjećaja prevare od strane Elektroprivrede (EPBiH) nakon potpisanog sporazuma, rudari su se združili u odluci da neće napustiti jamu sve dok im ne budu isplaćene zarađene plaće. Predsjednik Sindikata rudara Stara jama, Elvedin Avdić, jasno je izrazio nezadovoljstvo situacijom i rekao da će i on podržati kolege rudare u ovom hrabrom činu solidarnosti.

“Rudari su odlučili ostati u jami kako bi zaštitili svoja prava. Prošli smo kroz dugo razdoblje natezanja s EPBiH, a posljednji sporazum koji smo potpisali nije ispunjen. Danas je 25. i plaće nisu isplaćene, niko ne može reći kada će biti. Osjećamo se prevarenima”, izjavio je Avdić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79