Ruka pravde snažnija u BIH: Nešić presjekao vrpcu koja mijenja sve

Ruka pravde snažnija u BIH: Nešić presjekao vrpcu koja mijenja sve


Oni koji se bave nezakonitim radnjama danas nisu srećni i možemo im samo poručiti da će ih stići ruka pravde, kazao je ministar sigurnosti BiH prilikom zvaničnog puštanja u rad Nacionalne/Zajedničke kontakt tačke za BiH za saradnju s EUROPOL-om.

U organizaciji Ministarstva sigurnosti BiH i Delegacije Evropske unije u BiH danas je u Sarajevu zvanično puštena u rad Nacionalna/Zajednička kontakt tačka za BiH za saradnju s EUROPOL-om.

– Priča o EUROPOL-u je priča o Bosni i Hercegovini. Deset godina smo izgubili zato što nismo shvatili da je za sve potrebno međusobno poštovanje, dogovor, dijalog i zajednički rad, kazao je ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić nakon presjecanja vrpce.

Dodao je kako je uvjeren da BiH može funkcionisati samo na principima međusobnog uvažavanja, dijaloga, dogovora i razgovora.

– Smatram da je ovo veliki dan za BiH. Drago mi je što više nismo jedina zemlja u regionu koja nema potpunu saradnju sa EUROPOL-om. Smatram da je ovo veliko za bezbjednost svih građana i da će nakon ovog danas bezbjednost biti na znatno višem nivou nego što je bila. Također smatram da oni koji se bave nezakonitim radnjama danas nisu srećni i da im možemo samo poručiti da će ih stići ruka pravde, kazao je Nešić.

Naglasio je da Ministarstvo sigurnosti želi biti lokotiva na putu BiH ka Evropskoj uniji.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija