Rukometaš Emrah Muminović: “Ostao sam zatečen kako baš da se meni desi jer sam jedini musliman”

Rukometaš Emrah Muminović: “Ostao sam zatečen kako baš da se meni desi jer sam jedini musliman”


U ponedjeljak uvečer je počeo Međunarodni rukometni TV turnir šampiona u Doboju utakmicom između domaće Sloge i francuskog Montpelliera. Francuzi su pobijedili ubjedljivim rezultatom 44:20, a dan nakon utakmice se oglasio Bego Muminović, otac mladog rukometaša Sloge, Emraha Muminovića.

Kako kaže meču je prethodila nemila scena, tokom predstavljanja igrača kada je došao red na njegovog sina zvuk na razglasu je utihnuo.

U toku predstavljanja igrača Montpellierea je sve prošlo sportski, fer. Također, kada je došao red na predstavljanje Sloge publika je sve redom pozdravljala, kada je došao red na mog sina sve je utihnulo, ništa se nije čulo sem aplauza. To je uvreda i poniženje za mene i moje dijete pred 4.000 – 5.000 ljudi – rekao je Bego Muminović za Srpskainfo.

Kada je u pitanju budućnost mladog Emraha Muminovića u Slogi otac je ostao nedorečen. Neće igrati više, ne vjerujem – naglasio je rezignirani otac.

Nakon oca, mladi rukometaš je također istakao da je u toku predstavljanja nastala tišina, ali on se u tom trenutku fokusirao na utakmicu. Kada je bilo predstavljanje igrača ja sam to primijetio, međutim ja sam bi fokusiran samo na utakmicu jer je ona bila u prvom planu – rekao je momak rođen 2006. godine.

Emrah Muminović je ostao zatečen jer je očekivao isti tretman kao i ostali saigrači prije njega.

Znao sam da je bio propust, ali nisam htio da reagujem. Tek nakon utakmice sam razgovarao sa svojim ocem i shvatio sam šta se tu desilo. Ostao sam zatečen kako baš da se meni desi jer sam jedini musliman – kaže razočarani rukometaš.

Nakon ove cijele situacije razgovarano je i sa organizacijom Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona u Doboju koji su izjavili da to uopšte nije primijećeno na utakmici.

Moguće da je tonac tokom utakmice pojačao ili smanjio ton, ali ne znamo da je to uopšte primijećeno – rekli su iz organizacije samog turnira.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija