Rukometni reprezentativac BiH ušao u Gradsko vijeće u Tuzli

Rukometni reprezentativac BiH ušao u Gradsko vijeće u Tuzli


Prema konačnim rezultatima koje je objavila Centralna izborna komisija, kandidat SDP-a Alen Ovčina osvojio je mandat u Skupštini Tuzle.

SDP će u Gradskom vijeću imati najveći broj zastupnika, a jedan od njih će biti i rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Alen Ovčina, piše Crna Hronika.

Abdulah Iljazović, poznat po izjavi “kod mene je gram bio gram”, osvojio mandat u Brčkom

Alen Ovčina je osvojio 1.351 glasova, što ga je svrstalo u pet najuspješnijih kandidata SDP-a u Tuzli.

“Kandidat za Gradsko vrijeće Tuzla, ispred GO SDP BiH Tuzla, rođen je 1989. godine u Tuzli. Po zanimanju je trener specijalnih namjena i sportski operativni trener rukometa. Rukometni reprezentativac je Bosne i Hercegovine od 2013. godine. Učesnik je Svjetskog rukometnog prvenstva u Kataru i Europskog rukometnog prvenstva u Norveškoj. Nastojat će da iskustvo koje je stekao tokom dugogodišnjeg bavljenja sportom u inostranstvu prenese na mlađe generacije i pomogne u organizacionim aspektima klubova i sportskih dešavanja.” naveli su iz stranke SDP Tuzla.

Na listi se našao i aktuelni šef stručnog štaba FK Sloboda Gradimir Crnogorac. Crnogorac je je imao 953 glasova, zauzeo 16-to mjesto i tako nije ušao u Gradsko vijeće Tuzla.

 

Rukometni reprezentativac BiH ulazi u Gradsko vijeće u Tuzli!?


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija