CRIMEA, RUSSIA – FEBRUARY 24, 2022: An armoured vehicle moves across the town of Armyansk, northern Crimea. Early on February 24, President Putin announced a special military operation to be conducted by the Russian Armed Forces in response to appeals for help from the leaders of the Donetsk and Lugansk People's Republics. Sergei Malgavko/TASS (Photo by Sergei MalgavkoTASS via Getty Images)
Rusija i Bjelorusija održat će vojne vježbe zbog prisustva NATO-a u Finskoj

Rusija i Bjelorusija održat će vojne vježbe zbog prisustva NATO-a u Finskoj


Rusija i Bjelorusija održat će zajedničke vježbe svojih zračnih snaga i snaga protuvazdušne odbrane u Bjelorusiji, saopštilo je jutros ministarstvo odbrane Minska.

Reuters izvještava da će vježbe biti održane od 26. do 29. aprila. Nagomilavanje vojnih kapaciteta nakon invazije na Ukrajinu dovelo je do toga da su se ruske trupe preselile u Bjelorusiju pod izgovorom zajedničkih vojnih vježbi.

U posebnom razvoju događaja Moldavska predsjednica Maia Sandu danas popodne će sazvati sastanak Vrhovnog savjeta sigurnosti zemlje zbog incidenata koji su se dogodili u otcijepljenom regionu Pridnjestrovlja a koji se vjerovatno odnose na izvještaje o jutrošnjem uništavanju dva radio tornja.

U međuvremenu Denis Pushilin, vođa samoproglašene Donjecke Narodne Republike, rekao u jednoj ruskoj TV emisiji da je sljedeća faza ruske vojne intervencije ključna radi zadržavanja sigurnosnih incidenata izvan regiona. On je naveo eksplozije koje su pogodile Pridnjestrovlje, kao i ruske navode o granatiranju njegovih pograničnih regiona od strane ukrajinskih snaga.

Rusija i Bjelorusija su posljednji puta održale zajedničke vojne vježbe od 10. do 20. februara ove godine, nekoliko dana prije ruske invazije na Ukrajinu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija