Sa Dubiozom Kolektiv Novu godinu u Sarajevu proslavilo nešto više od 25.000 ljudi: Organizacija plaćena 350.000KM

Sa Dubiozom Kolektiv Novu godinu u Sarajevu proslavilo nešto više od 25.000 ljudi: Organizacija plaćena 350.000KM


Sarajevo je u 2023. godinu uvela grupa Dubioza koletiv. Građani i brojni turisti koji su za Novu godinu odlučili posjetiti glavni grad Bosne i Hercegovine, od 20:30 sati uživali su u muzičkom programu koji ih je uveo u novu 2023. godinu.

Kako je potvrđeno iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, koncertu je prisustvovalo više od 25.000 ljudi. Nastup je u 23 sata izvođenjem nekoliko numera, nakon čega im se na bini pridružila i sarajevska grupa Helem nejse, a onda je uslijedilo odbrojavanje i ulazak u novu 2023. godinu.

Organiziran je i vatromet koji je obojio nebo iznad Sarajeva te je to ujedno posljednji put da Grad Sarajevo organizira vatromet, jer su gradske vlasti su poručile da će od sljedeće godine pirotehnički spektakl na nebu biti zamijenjen svjetlosnim vizuelnim efektima i konfetima.

Da li je Dubioza Kolektiv opravdala budžet od 350.000KM?

Kako je potvrdila gradonačelnica Benjamina Karića na organizaciju Nove godine u Sarajevu 2022. potrošeno je čak 350.000KM. U tih 350.000 KM je uključena, pored samog nastupa Dubioze, i produkcija, vatrometi, sama bina, dakle, svi propratni troškovi. – rekla je Karić.

Od sljedeće godine u Sarajevu više neće biti organiziran novogodišnji vatromet.

– Brojni evropski gradovi donose odluku o zabrani vatrometa zbog negativnih posljedica po životinje i okoliš. Pirotehnički spektakl na nebu zamijenit će svjetlosni vizuelni efekti i konfete – napisala je gradonačelnica Benjamina karić na Instagramu.

2017-ta godina

Ukoliko uzmemo podatak da je najposjećeniji novogodišnji doček u Sarajevu bio je 2017. godine, kada je na Trgu Bosne i Hercegovine bilo više od 80.000 posjetilaca. Novogodišnji doček na kojem je nastupio Dino Merlin poreske obveznike je koštao 250.000 KM.

Šta kažu građani na Facebooku?

Azur Huremovic
Bravo, bilo je extra

Sandra Peljin-Banusic
Bravo za Sarajevo ,bravo za Dubiozu💥

Aida Nadarević
Očajna organizacija 🙂

Nijaz Mirna Suljkanovic
Mozda nisu imali inspiracije….upucuju kritike politicarima pjevaju im pjesme ismijavaju ih a ispadose najgori…zasto nisu pjevali za neku simbolicnu cijenu kad vole toliko ovu zemlju i narod…

Armin Balasevic Junuzovic
Niko ne moze opravdati toliki budzet za nastup

Avdic Miro Mirnes
Dubioza svojim
Pjesmama ukazuje na negativne stvari u nasoj svakodnevnici, na revolucionaristicke poteze i korake. Teska je to materija za novogodisnju noc i nadasve neprimjerena. Ljudi hoce pozitive u novogodisnjoj noci a ne podsjecsnje na sve ono sto nas svaki dan pritišće.

Rusmira Kapetanovic
Ma bilo je VRH. Narodu nikad ugoditi🙄🙄🙄 bilo je super bez i jedne primjedbe organizacija,obezbjedjenje,muzika… ma sve cista desetka….Sretna Nova Godina❤

Miroslav Đido
Za sat i petnaest minuta, klepiš 350000 KM, bravo majstori, grupa sa repertoarom deset pjesama, baš vrhunski doček, ha ha ha, kolikoli je dobra gradonačelnica tu. 🤣

Fahira Kurtić Đulović
Bolje da su svoj djeci u tuzli kupili paketice ili sredstva preusmjerili u neku javnu kuhinju…

Fadil Smajić
Nesto najbolje sto se desilo u Sarajevo zadnji godina,svaka cast Grad.nacelnici Karic

Refija Zagic
Naravno da je opravdala Bilo je dobro i vrhunski organizovano Znam da vas žulja što je ovaj spektakl bio skuplji od predhodnih ali i mi smo prošle godine plačali hljeb i mlijeko 1 km dok sad je to skoro 3 km puter 3 km a sada 7 km itd. pa se narod još ne buni za trostruko veče cijene osnovnih životnih namirnica Nova godina je jedan dan u godini i ovakvom gradu kakvo je Sarajevo priliči ovakav doček Bravo za našu gradonačelnicu

Djenan Rahman
Naravno da jeste.Smjestajni kapaciteti u Sarajevu popunjeni.Kase privatnika i ostalih su se napunile.Sarajevo je bio evropski grad.Svaka cast za organizatore i Sarajevo,kao i Dubiozu kolektiv.Nekima ne odgovara tekstovi njihovih pjesama.

Amir Arnautovič
Mnogi su zaradili u i oko organizacije novogodišnjeg dočeka hoteli , restorani …

Adem Kuljankic
Parada srama,psovke,alkohola,droge….Ovi narkomani da nam budu ponos? Čega se pametan stidi….

Ad AMuminović
Ozvučenje užas

Admir Mujanovic
Večerašnji koncert povodom dočeka Nove godine,obična je bljuvotina.
Ove bljuvotine gledaju i slušaju naša djeca,ove bljuvotine plaćene su našima parama.
Plaćeno je da naša djeca slušaju vulgarne do kraja bezobrazne izraze.
Ovo nije sramota samo za Sarajevo,ovo je sramota za Bosnu i Hercegovinu.

Sacir Pajic
A jesu se i izlajali! Dosta im lajanja za narednu godinu dana! Loš pokušaj pjevanja i zezanja u pokušaju. Poslije veličanstvenih muzičara prethodnih godina ovo je bilo bolno prizemljenje. Sretna Nova godina svima koji slave! 🥂

Sejla Vatrenjak
Razglas – razočarenje.

Dzenan Hodzic
Vrijedi vala Dino Merlin svake marke, do miliona. Kad počeše izvodit one nekakve uličare… Bože sacuvaj i zakloni.
Sretna nova godina!

Pjevali od 23:30 do 00:45 i na kraju ce uzeti pozamasnu svotu novca za ovakav ‘spektakl’. Ili sam ja lud, ili šta… Mislim da je vasa Benjamina bespotrebno potrosila nekoliko stotina hiljada za nizašta.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija