SAD sankcionišu vlast Srpske, a u praksi gase SDS?!

Na sastanku u Srpskoj demokratskoj stranci (SDS), donesena je odluka koja je izazvala veliku pažnju članstva – zaposleni u stranci bit će upućeni na Zavod za zapošljavanje zbog nemogućnosti isplate plata.

Odluka proizlazi iz činjenice da je banka ugasila račun SDS-a.

Ova situacija postavlja SDS pred niz izazova, od kojih je jedan od najvećih nemogućnost isplate plata zaposlenima. SDS se suočava s problemom neizmirenih dugova prema dobavljačima, ali sada nema račun preko kojeg bi mogao izvršiti te transakcije. Osim toga, postoji realna mogućnost pokretanja stečaja ako se situacija ne riješi u skorijem roku.

Osim što je ugroženo finansijsko poslovanje, SDS se suočava i s problemom nemogućnosti izlaska na izbore. Prema Izbornom zakonu BiH, politička stranka koja se prijavljuje za izbore mora prikazati broj namjenskog računa za izbore. S obzirom na gašenje glavnog računa, SDS nema mogućnost otvaranja podračuna za izbore, što direktno ugrožava njihovo pravo na učešće u izbornom procesu.

Predsjednik SDS-a, Milan Miličević, ističe da su razmatrane različite opcije za rješavanje ove situacije, uključujući čak i osnivanje novog političkog subjekta. Međutim, ističe se da je to samo krajnja mogućnost koja se razmatra, dok stranka i dalje traži legalne načine za otvaranje bankovnog računa i izlazak na izbore.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79