Safet pronašao tijelo Almine 9-godišnje kćerkice u rijeci: U šoku, jedva izgovorio riječi

Safet H., ribar iz Skadra, koji je izvukao tijelo devetogodišnje djevojčice iz rijeke Bojane, ostao je u potpunom šoku zbog tragičnog događaja.

Safet je krenuo na pecanju kada je ugledao tijelo djevojčice kraj šumovitog dijela rijeke.

“Krenuo sam na pecanje i ugledao…” – rekao je vidno potreseni Safet za albanske medije.

Podsjetimo, devetogodišnja djevojčica, kćerka Alme A. (39), nestala je 2. maja zajedno sa svoje dvije sestre i četverogodišnjim bratom. Njihov nestanak prijavio je suprug i otac djece, Ergiz A. (31), tek narednog dana.

Prema navodima, Alma je skočila u rijeku sa svojom djecom kako bi spasilu supruga, koji je navodno bio nasilnik. Ergiz je uhapšen zbog sumnje da je zlostavljao suprugu i djecu, što on odlučno negira.

Almina sestra tvrdi da je Alma bila žrtva psihičkog i fizičkog nasilja, iako iz policije tvrde da nisu pronađeni tragovi nasilja na tijelu djeteta.

Policija i dalje traga za tijelima drugo dvoje djece, dok je Ergiz priveden, a policija je otkrila da je i ranije bio hapšen.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79