Salkić: Svi vi ste bili u 20. vijeku Bošnjaci. Dodik: Srbi smo već 1.300 godina

Salkić: Svi vi ste bili u 20. vijeku Bošnjaci. Dodik: Srbi smo već 1.300 godina


Jučer je u Narodnoj skupštini RS zastupnik SDA u Pokretu za državu Ramiz Salkić govorio o novim ministrima Bošnjacima, a jednom rečenicom je izazvao burne reakcije zastupnika.

Naime, Salkić je rekao kako su svi građani početkom 20. stoljeća bili Bošnjaci.

“Dobro je da u Vladi imamo nacionalnu zastupljenost kako je to propisano i da u njoj ima pet Bošnjaka. Ne ulazeći sad u krvna zrnca, na kraju krajeva početkom 20. stoljeća svi smo mi bili Bošnjaci na ovom prostoru”, rekao je Salkić.

Mnogi su se nakon njegove diskusije javljali za riječ govoreći da su povrijeđeni, da je Salkić ponizio Narodnu skupštinu i da stvara razdor među narodima.

“Ne pada mi na pamet da njemu objašnjavam ko je bio moj djed, pradjed. Znaju neki njegovi jer su zajedno sa njima išli u crkvu”, rekao je Igor Žunić.

Danas je reagovao i Milorad Dodik, kazavši da je Salkić konvertit i gubitnik.

“Srbi u Republici Srpskoj su hrišćani već 1.300 godina, Salkićevi su, u najboljem slučaju, muslimani oko 400 godina, a to su postali primivši islam turskom okupacijom BiH i promjenom vjere. Njegov jučerašnji nastup je odraz gubitničke politike njegove partije, koja je u BiH pokušala da uvede politički islam. Bespotrebna provokacija političkog gubitnika i konvertita”, tvitao je Dodik.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija