Salkić: Svi vi ste bili u 20. vijeku Bošnjaci. Dodik: Srbi smo već 1.300 godina

Jučer je u Narodnoj skupštini RS zastupnik SDA u Pokretu za državu Ramiz Salkić govorio o novim ministrima Bošnjacima, a jednom rečenicom je izazvao burne reakcije zastupnika.

Naime, Salkić je rekao kako su svi građani početkom 20. stoljeća bili Bošnjaci.

“Dobro je da u Vladi imamo nacionalnu zastupljenost kako je to propisano i da u njoj ima pet Bošnjaka. Ne ulazeći sad u krvna zrnca, na kraju krajeva početkom 20. stoljeća svi smo mi bili Bošnjaci na ovom prostoru”, rekao je Salkić.

Mnogi su se nakon njegove diskusije javljali za riječ govoreći da su povrijeđeni, da je Salkić ponizio Narodnu skupštinu i da stvara razdor među narodima.

“Ne pada mi na pamet da njemu objašnjavam ko je bio moj djed, pradjed. Znaju neki njegovi jer su zajedno sa njima išli u crkvu”, rekao je Igor Žunić.

Danas je reagovao i Milorad Dodik, kazavši da je Salkić konvertit i gubitnik.

“Srbi u Republici Srpskoj su hrišćani već 1.300 godina, Salkićevi su, u najboljem slučaju, muslimani oko 400 godina, a to su postali primivši islam turskom okupacijom BiH i promjenom vjere. Njegov jučerašnji nastup je odraz gubitničke politike njegove partije, koja je u BiH pokušala da uvede politički islam. Bespotrebna provokacija političkog gubitnika i konvertita”, tvitao je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79