Salko Zildžić (SDA): Želim vam da kratko trajete”

Salko Zildžić (SDA): Želim vam da kratko trajete”


Federalni zastupnik Salko Zildžić obratio se na varednoj 6. sjednici Zastupničkog doma Parlamenta BiH i kazao da je politička elita hrvatskog naroda izglasavanjem i dobijanjem ovakve vlade „za dom spremna“.

 

Naravno po njihovoj mjeri, želim da poselamim „hrvatsko cvijeće“ ili kako Dodik kaže muslimansku reprezentaciju koja će vam omogućiti da u sljedeće četiri godine graditi dom – kazao je Zildžić.

Kaže da ne bi imali ovu priliku da nemaju Djeda Mraza „her Schmidta“, njega ne zanimaju suštinski problemi u BiH, tvrdi.

Od kako je došao njegove odluke ne tiču se samo zaštite hrvatskog naroda već politike HDZ-a da u ovom i narednim ciklusima bude nezaobilazan faktor u formiranju federalne vlasti. Ne bi meni ni smetalo jer HDZ, gledajući glasove, predstavlja većinsku volju hrvatskog naroda. Ja nisam, neću nikad biti u koži kolega koji glasaju za ovu oktruisanu vladu.

Neka objasne kako su došli do toga da je bolje za građansku državu, je li bolje ovo sad nego ono što smo mogli imati i što smo imali dosad – kazao je Zildžić.

Zildžić je podsjetio da tokom mandata prethodne Vlade FBiH nije bilo ovoliko policije koliko je danas te je upitao čega se plaše?

-Koga se bojite drage kolege? Građana? Pa građani su suvereni ove zemlje, oni su vlasnici nije visoki predstavnik. Evo demonstrirate svoj obraz i svoj strah i ja vas s ovog mjesta žalim. Kakav vam je legitimitet u ovih 51 glas kojim ćete izglasati vladu. S obzirom na broj glasova ne biste mogli biti vijećnici ni u Doboj -Istoku a pozivate se na volju građana.

Na kraju je poručio da želi „kratko da traju“.

– Želim vam da kratko trajete. Jer dok kratko budete trajali toliko će građani mirno spavati – kazao je Zildžić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija