Samir i Amar iz Gračanice čestitali pravoslavnu Novu godinu u programu RTRS-a: “Sretnu i berićetnu…”

Samir i Amar iz Gračanice čestitali pravoslavnu Novu godinu u programu RTRS-a: “Sretnu i berićetnu…”


U noći 13. na 14. januar, zajednica Republike Srpske obilježila je pravoslavnu Novu godinu u svečanom ozračju i zajedničkom veselju. U organizaciji lokalnih zajednica i vjerskih institucija, proslava je privukla mnoštvo građana, i vjernika iz RS-a.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je pravoslavnu Novu godinu građanima Republike Srpske koji je praznuju prema julijanskom kalendaru, te poželio da ovaj praznik svima donese napredak, blagostanje i porodičnu sreću.

Dvojica mladića Samir i Amar iz Gračanice poslali su čestitku povodom pravoslavne Nove godine na program RTRS-a ali voditelj nije smio pročitati cijelu njihovu poruku.

“Javljamo se iz čisto iz razloga da podignemo svjest građana. Kao što vidite namjerno je izostavljen dio čestitke, dio teksta koji smo poslali. Namjera je bila od srca čestitka. Želim građanima poručiti da ne daju, da nas korumpirani mediji zavade. Čini dobro, jer dobro se dobrim vraća” – izjavio je Samir Buljubašić za portal Crna-Hronika.

 

Samir nam je poslao i tekst poruke koju nije do kraja pročitao voditelj RTRS-a.

“Sretna vam i berićetna Nova pravoslavna godina od Amara i Samira iz Gračanice, puno zdravlja, sreće i veselja iz Federacije i naše jedne i jedine Bosne i Hercegovine. Bili bismo jako tužni ako ne plasirate ovu našu poruku u vaš program.

Lep pozdrav” – glasila je poruka.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija