Samo u BiH: “Da bi vas pregledao zubar u Domu zdravlja Lukavac morate imati vlastite papirne maramice”

Samo u BiH: “Da bi vas pregledao zubar u Domu zdravlja Lukavac morate imati vlastite papirne maramice”


Ako ste mislili da vas je sve šokiralo u Bosni i Hercegovini, sad ćete vidjeti da nije.

Naime, uslov za pregled kod stomatologa u Domu zdravlja Lukavac je posjedovanje maramica.

Natpisi su ovo istaknuti na šalterima i vratima stomatoloških ordinacija praćena brojnim uzvičnicima. Iskustvo čitateljke koja je željela ostati anonimna prenosimo u nastavku:

“Zaista vam moram poslati ovu fotografiju jer je ovo nešto što treba biti objavljeno. Iako plaćamo zdravstveno osiguranje, a uslovi u kojima se liječimo su katastrofalni, Domovi zdravlja nam žele nametnuti i nove uslove.

Da bi vas pregledao zubar u Lukavcu morate imati obične papirne maramice, inače vas neće primiti. Sramota.”, piše čitateljka koja je poslala slike Tuzlanskom.info

Znači li ovo da Dom zdravlja Lukavac nema dovoljno novca kako bi nabavio potrošni materijal potreban u stomatološkim ordinacijama? Pitanje je koje iziskuje hitne odgovore.

Inače, nije tajna da su brojni ljekari stomatolozi koji su radili u ovoj ustanovi odlučili krenuti sa privatnim radom, dok u Domu zdravlja na ovom odjelu radi tek nekolicina mladih ljekara.

Stoga i ne čudi da se pacijenti sve češće odlučuju na stomatološke tretmane u privatnim ordinacijama.

“Zasigurno više neću dolaziti ovamo, ali neću ni da šutim. Sve dok budemo šutjeli, postavljati će nam nove uslove. Ionako je svako malo nestašica injekcija i infuzija, pa kad vam doktor propiše, prvo sve morate kupiti. Zavoje i gaze isto tako. Sada su pretjerali i sa maramicama.”, zaključuje naša čitateljka Tuzlanskog portala


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija