Sanja Vulić: Nisu srpski sinovi ginuli za Srpsku da bi ih u miru ponižavao njemački turista

Sanja Vulić: Nisu srpski sinovi ginuli za Srpsku da bi ih u miru ponižavao njemački turista


Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić rekla je Srni da prijetiti legitimno izabranom predsjedniku Republike Srpske, što čini Christian Schmidt, može samo “političko nedonošče”, te da nisu srpski sinovi živote za Srpsku dali da bi njemački turista u mirnom vremenu ponižavao instituciju predsjednika Republike.

“Ići tamo gdje nisi dobrodošao mogu samo ljudi bez kulture i poštovanja”, ocijenila je Vulić povodom Schmidtove najave da će sljedeće sedmice doći u Republiku Srpsku.

Ona je istakla da je Republika Srpska zakletva srpskog naroda.

“Nisu srpski sinovi živote za Srpsku dali da bi njemački turista u mirnom vremenu ponižavao instituciju predsjednika Republike Srpske”, napominje Vulićeva.

Ona je navela da je “Schmidt isfrustrirani srbomrzac”.

Vulić navodi da ne zna kod koga u Republiku Srpsku dolazi Schmidt i da, vjerovatno, “ide kod onih koji su na istom platnom spisku kao i on”.

“Za čestit srpski narod turista koji umišlja da ima imunitet, a nema potvrdu Savjeta bezbjednosti UN, je rušitelj dejtonske BiH i istrebitelj Srba i Hrvata sa ovih prostora”, poručila je Vulić.

Christian Schmidt rekao je juče za “Frankfurter Allgemeine Zeitung” da će sljedeće sedmice doći u Republiku Srpsku, te predsjedniku RS Miloradu Dodiku poručio da se “pripremi za neugodne trenutke”.

Schmidt o mogućem hapšenju: Idem u RS! Neka se Dodik spremi na neke neugodne trenutke

Schmidt je svoje planove o dolasku u Republiku Srpsku najavio samo nekoliko sati nakon što je Dodik potvrdio da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske dobilo instrukcije o postupanju u slučaju Schmidta, pošto je najavljeno da će biti lišen slobode i deportovan ukoliko dođe u Republiku Srpsku.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija