Saobraćajna nesreća na Balkanskoj ruti: Troje migranata nastradalo, 11 povrijeđeno

Saobraćajna nesreća na Balkanskoj ruti: Troje migranata nastradalo, 11 povrijeđeno


Tragična saobraćajna nesreća na jugu Srbije odnijela je tri života migranata, dok je još 11 osoba povrijeđeno. Nesreća se dogodila nedaleko od granice sa Sjevernom Makedonijom, podsećajući na opasnosti koje migranti često susreću tokom svojih putovanja Balkanskom kopnenom rutom.

Prema izvještaju srbijanske policije, vozač involviran u nesreću, 43-godišnji muškarac, priveden je zbog sumnje da je krijumčario migrante.

Dodatno, utvrđeno je da vozač nije posjedovao važeću vozačku dozvolu, a također je bio među povrijeđenima u nesreći.

Na fotografiji jasno se vidi smrskani bijeli automobil koji je skrenuo s puta velikom brzinom. Nesreća ne samo da ilustruje opasnosti s kojima se migranti suočavaju, već i označava učestalost krijumčarenja ljudi na Balkanskoj ruti, gdje migranti često angažuju krijumčare kako bi neovlašteno prešli granice.

Balkanski kopneni put, koji prolazi kroz Tursku, Grčku, Bugarsku, Sjevernu Makedoniju, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, predstavlja ključnu rutu kojom migranti pokušavaju dostići zemlje Evropske unije, poput Mađarske ili Hrvatske.

Migranti, suočeni sa siromaštvom ili ratom u svojim matičnim zemljama na Bliskom istoku, Africi ili Aziji, često prolaze kroz težak put kako bi dosegnuli evropski kontinent.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija