Unutarstranački raskol u PDP-u: Ko će ponijeti kandidaturu za gradonačelnika Banja Luke iz zaraćenog trojca?

Unutarstranački raskol u PDP-u: Ko će ponijeti kandidaturu za gradonačelnika Banja Luke iz zaraćenog trojca?


Draško Stanivuković, gradonačelnik Banja Luke, nije štedio riječi kada je odgovarao na pitanje o unutarstranačkim trvenjima zbog svoje kandidature za drugi mandat.

“Razlika između mene i drugih je što ja radim ovo ćutke i pokazujem odgovornost, a drugi idu u medije, e to je nečija slabost kada se moraju obračunavati na taj način,” izjavio je Stanivuković.

Međutim, ova retorika nije prošla nezapaženo unutar stranke.

Igor Crnadak, inače tetak Stanivukovića, javno je odgovorio na ove izjave, ističući da je neprimjereno koristiti riječi poput “kokodakanje” među stranačkim kolegama. Njegova oštra reakcija na društvenim mrežama ukazuje na rastuće napetosti unutar stranke.

“Nikada u istoriji PDP-a jedan član Predsjedništva nije rekao drugom da kokodače. Tako je to kad pare udare u glavu, a nervoza i bahatost nadjačaju pristojnost i kulturno ponašanje,” napisao je Crnadak.

Ova unutarstranačka borba dolazi nakon pokušaja ujedinjenja opozicije oko zajedničkog kandidata za gradonačelnika Banja Luke, ali i nakon kontroverznih izjava Milka Grmuše, potpredsjednika PDP-a, koji tvrdi da gradom upravljaju tajkuni.

“S obzirom na ove tenzije, jasno je da će izbori za gradonačelnika Banja Luke biti izuzetno konkurentni, a izbor unutar stranke za kandidata još nije riješen,” ističu analitičari.

Očekuje se da će sjednice Predsjedništva i Glavnog odbora stranke, zakazane za naredne dane, donijeti više jasnoće o kandidatima i smjeru kojim će PDP krenuti uoči izbora.

Uprkos tenzijama unutar stranke, ključno je pitanje kako će ovi unutarstranački sukobi utjecati na širu političku scenu u Republici Srpskoj.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija