Rasprava o uvođenju neradne nedjelje: Stavovi podijeljeni pred sjednicu Parlamenta FBiH

Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine će na nadolazećoj sjednici raspravljati i glasati o Prijedlogu zakona o ukidanju rada nedjeljom za trgovine u ovom entitetu.

Ovaj prijedlog, koji se već neko vrijeme spominje kao potencijalno rješenje za trgovce u Federaciji BiH, našao se na dnevnom redu za sjednicu zakazanu za 4. marta.

Ovo pitanje nije novo u Bosni i Hercegovini, s obzirom da već postoje mjesta poput Goražda i Bijeljine gdje su trgovine zatvorene nedjeljom.

Prijedlog zakona će, ako bude prihvaćen na sjednici Predstavničkog doma, proći daljnju proceduru i biti uvršten na dnevni red federalnog Doma naroda.

Moguće ukidanje rada nedjeljom za trgovine izaziva različite reakcije i podjele u javnosti, a očekuje se da će se ova tema temeljito raspravljati tokom sjednice Parlamenta FBiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79