Uočene nepravilnosti tokom unutarstranačkih izbora SDA Mostar

Uočene nepravilnosti tokom unutarstranačkih izbora SDA Mostar


Izborni proces unutar Stranke demokratske akcije (SDA) u Mostaru suočava se s nepravilnostima na nivou gradskih područja, izvijestila je Gradska organizacija SDA Mostar.

U obavijesti članstvu i javnosti, istaknuto je da su nepravilnosti uočene tokom izbornog procesa na razini gradskih područja te da je Izborna komisija GO SDA Mostar zatražila dopune prijedloga za izbor u organe GO SDA.

Iz Gradske organizacije SDA Mostar naglašeno je da su nepravilnosti rezultat nepoštivanja odredbi Statuta SDA i Pravila izbornog postupka unutar stranke od strane pojedinih ogranka gradskih područja.

Izborna komisija GO SDA Mostar sada čeka dopune prijedloga od strane ogranka gradskih područja u kojima su uočene nepravilnosti.

Kada se dobiju dopune prijedloga, najavljene su daljnje aktivnosti u izbornom procesu za organe Gradske organizacije SDA Mostar.

Gradska organizacija ističe predanost demokratskim postulatima te naglašava da stranka ima cilj provesti izborni proces u potpunosti u skladu sa Statutom SDA i Pravilima izbornog postupka.

Salem Marić, predsjednik Gradske organizacije SDA Mostar i istovremeno predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara, vodi izborni proces u stranci te je istaknuo važnost visokog demokratskog standarda u provođenju izbora unutar najorganiziranije političke stranke u Bosni i Hercegovini.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija