Saobraćajne nesreće: 45 poginulih u poslednjih šest mjeseci

Saobraćajne nesreće: 45 poginulih u poslednjih šest mjeseci


U poslednjih šest meseci, neprilagođena brzina, vožnja pod uticajem alkohola i psihoaktivnih supstanci, kao i loši putevi, uzrokovali su smrt 45 osoba u Republici Srpskoj. Ovi podaci su preneseni za “Večernje novosti” iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koje bilježi rekordan broj saobraćajnih nesreća.

Prema izveštaju MUP-a Srpske, u proteklih šest mjeseci zabilježeno je 5.177 saobraćajnih nezgoda, što predstavlja povećanje od 9,2% u odnosu na isti period prošle godine. Neprilagođena brzina i nevezivanje sigurnosnog pojasa i dalje su dominantni uzroci nesreća, a najčešće greške uključuju neprilagođenu i nepropisnu brzinu (15% nesreća) i nedržanje odstojanja (14,1%).

Podaci o povredama su zabrinjavajući: u pomenutom periodu, 45 osoba je poginulo (što je za 10 manje u odnosu na isti period 2023. godine), dok je 280 osoba teško povrijeđeno (povećanje od 12% u odnosu na prošlu godinu), a 1.489 osoba je lakše povrijeđena (povećanje od 17,4%).

Početak avgusta obilježile su teške saobraćajne nesreće. Na regionalnom putu Laktaši – Srbac, dvadesettrogodišnji motociklista iz Laktaša poginuo je u sudaru sa automobilom koji je vozila njegova sugrađanka. Takođe, vozač iz Prijedora preminuo je u nesreći u Omarskoj, u kojoj su učestvovali automobil i teretno vozilo. Vozač teretnog vozila je lakše povrijeđen.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija