Sarajevo: Nastavlja se oduzimanje vozila, vozači ostali bez VW Pola i Audija

Pripadnici MUP-a TK tokom prethodnog dana oduzeli su dva automobila od vozača koji su višestruki povratnici u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja

Zajedno su imali su dug u iznosu od 5.631 KM.

Prvo su oko 23 sata u ulici Žrtava genocida u Srebrenici, općina Ilijaš, oduzeli Audi.

“Policijski službenici PU Ilijaš su kontrolisali putničko motorno vozilo Audi, vlasništvo M.B., a kojim je u vrijeme trajanja izrečene zaštitne mjere zabrane upravljao 22-godišnji N.B. iz Ilijaša. Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani u registaru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 1.860,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Oko 23,15 sati u ulici Koševo, općina Centar Sarajevo, policijski službenici PU Centar su kontrolisali putničko motorno vozilo VW Polo, čiji je vlasnik i kojim je vozio S.Š., (1985).

“Izvršenim provjerama utvrđeno je da 39-godišnjak upravlja neregistrovanim vozilom, a u registaru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 3.771,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja. Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini”, saopćeno je iz MUP-a KS.

Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 227. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini”, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79