Sarajevo obljepljeno plakatima: Za djevojčicom Merimom se traga već mjesec dana

Prije mjesec dana, nestala je Merima Mučišta, 10-godišnja djevojčica iz Sarajeva.

U Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, rečeno je djevojčica i dalje nije pronađena.

Podsjetimo, Merimin dedo Hajrulah Mučišta, ranije je za naš portal izjavio da je curica trebala krenuti u peti razred osnovne škole.

To je divna djevojčica, uvijek nasmijana, nikada nije odlazila od kuće, osim kada je pošaljemo u prodavnicu da nešto kupi. Ali, to je 40 koraka od naše kuće. Ona nije nepismena, trebala je sada krenuti u peti razred i nikada ne bi pošla s nekom nepoznatom osobom – rekao je Hajrulah.

Njegove sumnje su da je djevojčica oteta i odvedena iz zemlje.

Merimin nestanak smo prijavili i policiji Novo Sarajevo, stanici na Šipu i u Lukavici, te krim službi, ali još uvijek nemaju nikakvih informacija. Sumnjamo ju je neko od prodavnice do kuće oteo i odvezao u nepoznatom pravcu – istaknuo je Hajrulah Mučišta.

Svaka tramvajska stanica u Sarajevu obljepljena je plakatima na kojima porodica moli za pomoć, a tu se nalaze i kontakt informacije na koje se građani mogu javiti ukoliko imaju bilo kakve informacije.

Svi koji imaju neke informacije o djevojčici Merimi Mučišta mogu pozvati brojeve telefona njene porodice 061 853 274 i 061 836 682.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79