Sarajevo poklanja dječije igralište Banjaluci, a Stanivuković najavio poseban poklon

Gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić danas je posjetila Draška Stanivukovića, gradonačelnica u Banjaluci. Povodom ove posjete na konferenciji za medije gradonačelnica Sarajeva je kazala da je cilj ove posjete prije svega da pored toliko sličnosti nas spajaju različitosti.

“Predstavnici smo mladih političara koji žele gledati naprijed. Želimo ići naprijed, i želimo građanima i građankama dati ono naljepše. Imali išta ljepše od saradnje. Želimo dati priliku našoj mladosti i želimo buditi ono najljepše u nama. Sarajevo je grad hiljadu mostova, kada kažem mostovi ne mislim samo na građevine ja mislim na pružene ruke. Zahvaljujemo se Stanivukoviću što je pružio svoju ruku, Sarajevo uzvraća ruku, istakla je Karić.

Naša perspektiva

Između ostalog, navodi kako poziva građane Banja Luke da posjete Sarajevo te da će uraditi sve što je u njihovoj moći da mostovi budu usmjerni na najljepše stvari.

”Građani zaslužuju nadu. Poklanjamo simboličan poklon, a to je dječiji park sa igralištem u Banjaluci. Neka djeca budu naša perspektiva, zaključila je Karić.

Historijski trenutak

Nakon gradonačelnice Sarajeva, medijima se obratio i Stanivuković koji je kazao da su ga obuzele lijepe emocije.

”Ovo je historijski trenutak i ne trebamo da mislimo o prošlosti nego da gradimo budućnost. Danas pružimo ruku i gradimo mostove. U Banjaluci se ulaže u sve vjerske zajednice. Pomažemo svim ljudima. Ja ću doći u Sarajevo. I moj tim to želi. Sretan sam što će u Banjaluci biti igralište iz Sarajeva. Benjamina zna sve o historiji ovog grada. Danas će biti otvaranje humane česme i takvu česmu poklanjamo Sarajevu i napravit ćemo je gdje budete željeli. Česmu u Banjaluci će otvoriti Benjamina Karić, istakao je Stanivuković.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79