Sarajevska policija lišila slobode muškarca koji je bušio Srbima gume

Policijski službenici PU Centar danas su, radeći na rasvjetljavanju i pronalasku izvršioca više krivičnih djela oštećenje tuđe stvari, počinjenih u vremenskom periodu od 31.12.2022.godine do 03.01.2023.godine, na štetu pet oštećenih osoba, svi državljani Republike Srbije, identifikovali, pronašli i lišili slobode osobu za koje postoji osnovana sumnja da je izvršilac navedenih krivičnih djela.

Sramno ponašanje: Još tri vozila sa srbijanskim tablicama oštećena u Sarajevu (FOTO)

Radeći na rasvjetljavanju navedenih krivičnih djela policijski službenici su došli do operativnih saznanja da je pomenuto lice i u prethodnom periodu vršilo krivična djela oštećenje tuđe stvari i to oštećenjem pneumatika na motornim vozilima, te da je zbog toga već bio hospitaliziran i liječen u JU “Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo”.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, po čijem nalogu je osoba, nakon kriminalističke obrade, smještena na posmatranje i medicinski tretman u JU “Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo”, a Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima dostavljen Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Ovo se odnosi na oštećenja pneumatika na pet vozila sa registarskim oznakama R. Srbije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79