Sarajevska policija oduzela Hyundai-a vozaču koji duguje 37.285,00 KM

Sarajevska policija oduzela Hyundai-a vozaču koji duguje 37.285,00 KM


Tokom popodnevnih sati jučerašnjeg dana u redovnoj policijskoj kontroli, službenici MUP-a Kantona Sarajevo PU Hadžići i Trnovo zaustavili su putničko motorno vozilo „Hyundai“.

Nakon kontrolisanja saznali su da 35-godišnji vozač upravlja tuđim vozilom bez položenog vozačkog ispita sa evidentiranim velikim dugom po osnovu neplaćenih kazni – piše Crna-Hronika.

Ovu informaciju potvrdili su i iz MUP-a Kantona Sarajevo.

MUP KS oduzeo Golfa i Hyundaija, vozači bili dužni 37.285 KM i 1.800 KM

Dana 08.01.2024. godine u 15,00 sati u mjestu Budmolići, općina Hadžići, policijski službenici PU Hadžići i Trnovo su kontrolisali putničko motorno vozilo „Hyundai“, vlasništvo M.S., a kojim je upravljao E.M., rođen 1988. godine, nastanjen u Hadžićima.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani upravlja neregistrovanim motornim vozilom, bez položenog vozačkog ispita, a u registaru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 37.285,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija